9 загадкових об’єктів і споруд, в походженні яких люди підозрюють іншопланетян

26870

У нас до цих пір немає відповідей на питання, хто автори цих дивовижних об’єктів

Велика частина історії людства донині залишається прихованою в імлі століть – про це говорять численні таємничі об’єкти і споруди, над походженням яких ламає голови не одне покоління істориків, археологів і уфологів.

Ось найвідоміші з пам’ятників безповоротно минулих епох, у будівництві яких, за твердженнями дослідників паранормальних явищ, найбезпосереднішу участь приймали «виконроби» та «інженери», які прилетіли на Землю ззовні. Звичайно, більшість цих заяв не витримує ніякої наукової критики, але на деякі зустрічні питання уфологів ортодоксальна наука не може відповісти досі.

1. Бедлендський вартовий (також відомий як Голова індіанця), провінція Альберта, Канада

123

Щоб помилуватися на величезне зображення голови індіанця з чимось, що нагадує навушники аудіоплейєрів, можете ввести в Google Earth координати 500’38.20″ північної широти і 1106’48.32″ західної довготи.

Це величезне геоморфологічне утворення виникло практично без участі людини: «навушник» – це дорога до нафтової свердловини, яка з’явилася тут зовсім недавно. Обличчя в 2006-му році виявила одна з користувачів Google Earth Лінн Хікокс.

2. Лінії Наска (геогліфи Наска), плато Наска, південна частина Перу, час створення – між 400-м і 650-м роками нашої ери

221

Малюнки складаються з безлічі зображень тварин, серед яких можна впізнати акул, ящірок, косаток, колібрі, павуків, мавп і деяких інших. Як вважає уфолог, письменник і кінорежисер Еріх фон Денікен, лінії Наски можуть бути древнім аеродромом і одночасно запрошенням «у гості».

За його словами, колись давно Землю відвідали прибульці, а при посадці на плато Наска двигуни їх космічного корабля «розчистили» місцевість від каменів, що помітили древні мешканці цих земель і, звичайно, прийняли інопланетян за божества, що спустилися до них з небес (в цьому вони, до речі, були не настільки далекі від істини). Потім «гості» відправилися назад на батьківщину, але люди намагалися «запросити» їх знову, малюючи на землі різні символи і тварин.

3. Піраміди Гізи неподалік від Каїра, Єгипет

320

Мабуть, єгипетські піраміди – одні з найбільш таємничих споруд в історії людства. За тисячі років історія їх створення обросла численними легендами та припущеннями, найпоширенішою з яких є думка, що єгиптянам допомогли деякі надцивілізації.

Дійсно, деякі цікаві факти цілком можуть служити доказом цієї теорії. Наприклад, в день літнього сонцестояння з погляду Сфінкса сонце знаходиться точно між двома найбільшими з пірамід Гізи. Щоб здійснити цей задум, стародавні будівельники повинні були володіти точним календарем і знати, що тривалість року становить 365,25 днів.

3_2

Крім того, невідомо, чому інші піраміди, споруджені приблизно на 500 років пізніше, ніж Велика трійка, сильно зруйнувалися під впливом часу, а споруди у Гізі практично не постраждали.

Незважаючи на численні теорії, до цих пір незрозуміло, як єгиптяни змогли скласти камені, кожен з яких важив у середньому дві тонни, в таку величезну «гірку» без використання колеса – його було винайдено пізніше.

3_12

Деякі вчені кажуть, що існує безпосередній зв’язок між розташуванням пірамід і картою зоряного неба: наприклад, комплекс Гізи відповідає трьом найбільшим зіркам у сузір’ї Оріона, яке для древніх єгиптян було символом одного з головних богів – Осіріса. Дехто стверджує навіть, що річка Ніл відповідає видимій частині Чумацького Шляху, що і підштовхнуло творців пірамід до розташування гробниць за певною схемою, але для цього їм потрібно було астрономічне обладнання, так звідки воно могло взятися? Відповіді на питання немає – піраміди надійно зберігають свої таємниці.

4. Підземне місто Дерінкую, Туреччина

421

Гігантські підземні споруди розраховані на забезпечення 20-ти тис людей всім необхідним: археологи виявили залишки продовольчих магазинів, винних крамниць, друкарень, стаєнь, шкіл, водопроводу і багато чого іншого.

Згідно з найпоширенішою версією, Деринкую почали будувати в першому тисячолітті до нашої ери, але дехто вважає, що місто набагато старше і було спроектоване позаземними силами для захисту населення цього регіону від глобальних катастроф.

У підземних переходах є навіть кам’яні двері 1-1,5 метра у висоту і вагою близько півтонни кожна, що говорить про серйозний підхід будівельників до забезпечення безпеки жителів.

4_11

Місто виявили у 1960-х роках минулого століття, і до цих пір там ведуться розкопки – на даний момент археологи досягли позначки 85-ти метрів у глибину.

5. Велике місто Теотіуакан (по-ацтекски «Місце, де люди стають богами») недалеко від Мехіко, Мексика.

520

Теотіуакан – одне з найдавніших міст на Землі і до XV-го століття – найбільший населений пункт в Західній півкулі ймовірно виник приблизно за тисячу років до появи в цій місцевості ацтеків. Серед народів, які доклали руку до створення величезного міста, називають племена тольтеків, майя, сапотеків і мікстеків, причому багато дослідників говорять, що будівельники Теотіуакана, як і «автори» пірамід Гізи, володіли значгими математичними і астрономічними знаннями.

5_2

Уже знайомий вам Еріх фон Денікен знову-таки вважає, що при будівництві не обійшлося без допомоги інопланетян, точніше, на його думку, саме вони і спорудили численні споруди ще до появи тут людини.

5_3

Цікаво, що в будівництві широко використовувалася слюда, яку, як показав мінералогічний аналіз, добували за 4,8 тис км від майбутнього міста, в Бразилії. Слюда стійка до впливу сонячного світла, вологи, електрики і високих температур, але навіщо в будівлю вклали такий запас міцності, до цих пір залишається неясним.

6. Саксайуаман, околиці міста Куско, Перу

614

Колишня столиця Імперії Інків практично цілком складена з неймовірно великих і важких брил, вага деяких з них досягає 360-ти тонн. Вчені б’ються над загадкою, як інкам вдавалося доставити ці «цеглинки» на будівництво, адже найближче родовище таких порід знаходиться приблизно в 35-ти км від Саксайуамана.

6_1

7. Трилітон в Баальбеку, Ліван

715

У стародавньому ліванському місті збереглися руїни безлічі архітектурних споруд, присвячених римським богам (регіон колись був частиною Римської імперії), найвідоміша з яких – Великий храм Юпітера. У його конструкції, серед усього іншого, використані три величезні цільні камені вагою близько 800-ти тонн кожен (саме ці руїни і отримали найменування Трилітон, в пер. в грецької – «Чудо трьох каменів») і кілька менших брил – по 350 тонн, а неподалік, у кар’єрі, лежить блок масою 1000 тонн, який, мабуть, підготували, але з якихось причин не змогли застосувати при створенні храму.

7_1

Джорджіо Цукалос і Девід Чайлдрес, прихильники теорій про участь інопланетян у подібних «проектах», якось заявили, що при транспортуванні кам’яних блоків у Баальбеку використовувалися технології на зразок анти-гравітації або навіть акустичної левітації.

8. Стоунхендж, графство Уїлтшир, Англія

813

Одна з найзнаменитіших у світі таємничих пам’яток, як вважається, споруджена між 3000-м і 2000-м роками до нашої ери, і вчені досі сперечаються, що ж воно із себе представляє: храм, цвинтар або стародавню обсерваторію (існують і більш екзотичні версії про призначення Стоунхенджа).

Вага опорних каменів досягає 50-ти тонн, а найближча каменоломня з родовищем цієї породи розташована приблизно в 160-ти км від Стоунхенджа, що дає багатьом дослідникам паранормальних явищ привід стверджувати, що тільки прибульці могли змусити ці камені танцювати (у перекладі з галльського прислівники «Stonehenge» означає «висячі» або «танцюючі камені»).

9. Вафельний камінь, частина космічного корабля прибульців, неподалік від озера Дженнінгса Рендольфа, Західна Вірджинія, США

911

Звичайно, насправді це просто шматок пісковика з вкрапленнями гематиту, що утворюють такий цікавий «візерунок», але спробуйте пояснити це прихильникам теорій про інопланетян!



• не пропусти