Сезонна ностальгія: де вчитись восени онлайн, якщо ти вже давно не студент

871

Восени, як не дивно, на всіх нападає раптова ностальгія за минулим. Коли навколо метушаться школярі та студенти, то мимоволі самому хочеться повернутись у світ конспектів, модулів та нових знань.

А що буде, якщо ми скажемо, що ви можете прямо зараз стати студентом? До того ж – безкоштовно. Завдяки новим навчальним платформам ви маєте можливість вчитися, не виходячи з дому. Вам необхідно просто зайти на сайт, обрати цікавий курс і дивитись його.

Ми пропонуємо добірку найпопулярніших онлайн-платформ в Україні, на яких можна дистанційно отримати знання. Вибирайте й розвивайтесь!

1. Prometheus

Одна з найпоширеніших платформ в Україні, що дозволяє переглядати курси від найвідоміших викладачів світу абсолютно безкоштовно. Усе, що вам потрібно – це перейти на сайт Prometheus.org.ua, обрати курс, який вам цікавий, і переглянути його. Також сайт пропонує інтерактивні тестові завдання, колективний чат для учасників курсу та сертифікат після його завершення. Все це – українською мовою від найкращих викладачів Київського Національного Університету, Київського Політехнічного Інституту та Києво-Могилянської академії.

2. Edera (Education Era)

Education Era – це освітня платформа, яка дозволяє переглядати курси та спецпроекти різних ступенів та складності українською мовою. Перед кожним уроком викладачі надсилають супровідний конспект, який у свою чергу допомагає краще засвоювати інформацію під час проходження курсу. Крім того, студент сам обирає час перегляду уроків, в кінці яких ви проходите тексти. Після проходження всього курсу – складаєте іспит і отримуєте сертифікат. Також є колективний чат.

3. ВУМ online (Відкритий Університет Майдану)

ВУМ online – ще один дистанційний освітній проект для отримання знань. Там дійсно зосереджені курси більш ніж з 30 сфер, що дозволяє кожному знайти щось своє. Всі курси є безкоштовними, викладачі регулюють тривалість курсу самостійно. Додаткові матеріали ви отримуєте на електронну пошту. Після успішного завершення навчання ви отримуєте сертифікат.

4. Відеолекторій WiseCow

Український відеолекторій для безкоштовної самоосвіти. В той час, поки інші платформи відкривають курси на різноманітні теми з усіх сфер життя, то Wisecow пропонує лише 9 тем для розвитку в культурній сфері. Це кіно, музика, література, журналістика, історія, мода, соціум, театр та мистецтво. На сайті також можна знайти цікаві статті з історії культури.

5. Coursera

Онлайн-платформа, де зосереджені сотні навчальних проектів від представників американських університетів. Курси проводяться англійською, однак найпопулярніші є з англійськими субтитрами, тому це спосіб покращити свою англійську.

Тривалість курсів коливається від 3-х до 10-ти тижнів, тому ви під час перегляду отримуєте комплексні знання з нуля. Студенти виконують та перевіряють домашні роботи інших студентів для більш об’єктивного оцінювання. Викладачі встановлюють мінімальний обсяг балів, які необхідно набрати до кінця курсу, через що багато студентів не проходять курс до кінця.

6. Платформа онлайн навчання Impactorium

Безкоштовна онлайн-платформа, на якій зосереджені курси по саморозвитку. Ви можете вивчити секрети фінансової грамотності та розвитку власної кар’єри. Також на сайті маєте змогу знайти практики по екосвідомості, гендерній рівності та навіть подоланню голоду. Під час навчання ви прослуховуєте різні тренінги, берете участь у конференціях та дебатах. Найактивніші слухачі отримують офлайн-зустріч з експертами.

7. Електронна платформа вивчення мови Duolingo

Платформа, яка стане в пригоді під час вивчення англійської мови. В програмі є український інтерфейс, що набагато полегшує розуміння інструкцій. Сайт більше звернений на покращення письмової англійської, ніж усної. Під час навчання ви виконуєте завдання та тести, за які заробляєте гроші. Також можете запросити друзів для колективного вивчення мови.

8. TED (Technology, Entertainment, Design)

Ця платформа складається з різних конференцій, на яких науковці, дизайнери, бізнесмени та політики щорічно висувають власні ідеї з метою їх поширення. Більшість конференцій перекладені українською, деякі – озвучені нею. Тішить різноманітність тем – від біології до сфери технологій – тому кожен може знайти там щось цікаве та корисне для себе.

Відтепер можете забути про відмовки, бо таке альтернативне навчання не потребує грошей та багато часу. Кожна з платформ дає можливість безкоштовно опанувати знання зі сфери бізнесу, економіки, маркетингу, ІТ та багатьох інших. За декілька тижнів ви можете вивчити інформацію, яку ніколи б не отримали за роки у школі чи університеті. Ловіть можливості, які дає вам сучасний світ, і ніколи не стійте на місці!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти