5 простих рецептів смачної випічки з грушами

3352

Поки груша продається на кожному ринку — слід використати її для кулінарних експериментів. У сирому вигляді вона важко перетравлюється, тож часто цього фрукту в раціоні уникають. Але в запеченому вигляді груша легка, а її здатність поєднуватися з незвичними компонентами — робить фрукт універсальним додатком до випічки. Тож, ми зібрали 5 рецептів випічки з грушею: усі ці десерти готуються надзвичайно просто, а приготування не забирає багато часу. Проте, результатом ви точно будете задоволені.

Рецепт № 1: Сирна запіканка з грушею

Що треба: 400 г сиру, 2 яйця, 200 г цукру, 3 груші, по 1 пачці масла й пісочного печива, цукрова пудра.

Як приготувати:

Печиво треба перетерти в крихту, а потім змішати з маслом до однорідної маси. Загорнути цю масу в харчову плівку та покласти в холодильник. Сир перетерти до зникнення зернистості. Яйця змішати з цукром, а потім з’єднати їх із сирною масою.

Груші очистити від шкірки, нарізати тонкими полосками однакового розміру. У форму для випічки покласти пергаментний папір. Розмістити туди пісочне тісто, рукою утрамбувати його рівномірно, щоби була гладенька поверхня. На поверхню тіста викласти шар грушевих шматочків. Залити все це сирною масою. Постукати формою по столу, щоби сир добре зрівнявся. Випікати десерт 30 хвилин за температури 170–175 градусів. Почекати, поки запіканка повністю охолоне, вийняти її з форми та посипати цукровою пудрою.

Рецепт № 2: Пиріг із грушею, горіхами та медом

Що треба: 1 склянка цукру та 1 склянка борошна, 5 яєць, 100 мл меду, 300 г волоських горіхів, 100 г кураги, 3 великі стиглі груші. Також, 50 г масла й сік половини лимона.

Як приготувати:

Груші треба почистити та нарізати великими кубиками. Курагу залити окропом на 10 хвилин, а потім також подрібнити. Шматочки горіхів обсмажити на сухій пательні. До горіхів додати курагу і груші, масло. Обсмажити всі компоненти протягом кількох хвилин. Потім, додати мед, змішаний із лимонним соком. Готувати ще 2–3 хвилини на слабкому вогні й залишити холонути.

Тим часом, збити коремо білки, окремо жовтки з цукром. Борошно просіяти та поступово змішати з білками, додати жовтки. Змішати половину грушевої начинки з тістом, вилити все в широку форму для бісквіта. Зверху покрити тісто другою частиною грушевої суміші. Випікати пиріг 30–40 хвилин за температури 170–180 градусів.

Рецепт № 3: Запечена груша, фарширована сухофруктами

Що треба: 6 великих груш, по 150 г кураги та чорносливу, 50 г родзинок, 150 г волоських горіхів. Цедра 1 апельсина, 100 мл меду, 10 мл олії, сушений імбир та кориця.

Як приготувати:

Груші розрізати навпіл та вичистити з них серцевину. Змастити груші з усіх сторін олією, змішаною з 1.ч. меду і 1 ч.л. апельсинового соку.

Курагу, чорнослив, родзинки — залити окропом на 10 хвилин, а потім просушити й подрібнити. Горіх подрібнити, змішати його із сухофруктами, додати сухі спеції, мед, цедру, трішки соку й олії. Ретельно перемішати все.

Викласти грушу на деко, у середину кожної частинки викласти начинку із сухофруктів. Запікати 20–30 хвилин за температури 180 градусів.

Рецепт № 4: Кекси з маленькими грушами

Що треба: 8 штук дрібних за розміром грушок, 1 склянка цукру, 270 г борошна, 5 яєць, 100 мл коньяку та 1 ст.л меду, сушений імбир і 100 г порошку какао, 50 г масла, дрібка солі.

Як приготувати:

Грушки очистити від шкірки, але не розрізати, а залишити цілими. Вимішати їх із коньяком та медом, сіллю й сушеним імбиром. Поки готуєте тісто на кекси, варто періодично помішувати груші в цій заправці, щоби добре настоялися.

Борошно змішайте з какао, яйця збийте з цукром та змішайте не занадто густе тісто. Візьміть силіконову форму для кексів, налийте в кожну формочку по половинці тіста. Духовку розігрійте до 180 градусів. Кожну грушку варто встромити в тісто, щоби рідина покрила фрукт аж до краєчку. Залиште тільки хвостик від груші на поверхні. Випікайте 30–40 хвилин, а потім посипте десерт цукровою пудрою.

Рецепт № 5: Пиріг із грушею, яблуком та апельсином

Що треба: 3 груші, 2 яблука, 2 апельсини, 300 г борошна, 200 г масла, 1 яйце, 250 г цукру.

Як приготувати:

Груші та яблука очистити від шкірки й нарізати великими кубиками. З апельсина зняти цедру, потім очистити фрукт від шкірки й теж нарізати кубиком. Змішати 3 ст.л цукру і всі подрібнені фрукти.

Борошно перетерти в крихту з маслом, додати 1 яйце, 160–170 г цукру і дрібку солі. Замісити тісто та поставити його на 20 хвилин у холодильник.

Духовку розігріти до 180 градусів, форму для пирога змастити маслом та притрусити борошном. Тісто розкачати круглим пластом, вкласти на дно форми і зробити невеликі бортики.

На тісто у форму викласти суміш із фруктів, випікати пиріг 20 хвилин, потім посипати 2 ст.л ложками цукру і випікати ще 10 хвилин. Виймати пиріг із форми, тільки коли він охолоне.

Встигніть приготувати страви за цими рецептами, поки ще триває їй сезон. А більше ідей осінніх страв дивіться в інших добірках на нашому сайті.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти