7 освіжаючих лимонадів, які треба встигнути приготувати цього літа

2003

Ми підготували для вас 7 рецептів холодних лимонадів. Ці напої допоможуть освіжитися, а заодно в урізноманітнити свої літні вечори.

Рецепт № 1: Огірок та ромашковий чай

Що треба: 1 огірок свіжий, половина лимона, ромашковий чай, гаряча вода, мед.

Як приготувати:

На 1 огірок візьміть половину лимона. Огірок треба нарізати тонкими смужками і вичавити до нього сік половини лимона. Змішати компоненти, щоби настоялися. 2 ст.л ромашкового чаю залити 4 склянками окропу, дати охолонути. Коли чай охолоне, змішати його з медом, додати огірок із лимоном. Подавати напій із кубиками льоду.

Рецепт № 2: Яблучний лимонад

Що треба: 200 мл яблучного фрешу, 50 г меду, 50 мл соку лайму. Також, 500 мл мінеральної води, 2 свіжих яблука, лід та гілочка м’яти.

Як приготувати:

М’яту змішати з медом та соком лайма, дати настоятися. Тим часом, нарізати тонкими смужками яблука, залити їх соком та мінеральною водою. Перемішати всі компоненти та поставити в холодильник на 1 годину. Наприкінці додати лід.

Рецепт № 3: Імбирний лимонад із розмарином

Що треба: 150 г імбиру свіжого, 100 г цукру, 150 мл води. Також, сік 1 лимона, 700 мл содової, 1 гілочка розмарину свіжого.

Як приготувати:

Спочатку готуємо імбирний сироп. Корінь імбиру треба потерти на широкій тертці. Цукор розтопити у воді та проварити, поки сироп трохи загусне. Залити сиропом імбир та настояти впродовж 1–2 годин.

Процідити сироп від шматочків імбиру, змішати його із содовою. Додати сік лимона, цілу гілочку розмарину та поставити в холодильник на 1 годину. Подавати, насипавши лід у склянку з лимонадом.

Рецепт № 4: Малина та лайм

Що треба: 2 склянки малини, 2 лайма та половина склянки цукру. Також, 4 склянки содової, лід та 1 гілочка базиліка.

Як приготувати:

Спочатку треба вичавити сік лайма та змішати його з цукром. Зачекайте, поки цукор розчиниться. Тим часом, розтерти малину в пюре. Процідити малину через сито, щоби позбутися зерняток. Перелити сік лайма й сік малини в графін, додати содової, листя базиліка та лід.

Рецепт № 5: Полуниця з лавандою

Що треба: 3 ст.л сушеної лаванди, 200 мл окропу, 300 г полуниці, 6 ст.л цукру. Також, 1,5 л охолодженої питної води та 2 лимони.

Як приготувати:

Сушену лаванду залийте окропом та залиште настоюватися впродовж 1 години. Полуницю треба порізати грубими шматочками, засипати цукром та залити соком 2 лимонів. Змішати все та залити холодною водою. Потім, процідити лавандову воду й теж додати її до напою. Поставити лимонад у холодильник на 3–4 години, а вже потім подавати з льодом.

Рецепт № 7: Ревінь та апельсин

Що треба: 2–3 апельсини, 8 стеблів ревеня, ⅔ склянки цукру, вода, гілочка м’яти.

Як приготувати:

Ревінь треба порізати грубими шматочками та залити в каструлі 5 склянками води. Варити до кипіння, засипати 1 склянкою цукру, а потім ще 1 годину тримати на легкому вогні. Коли напій охолоне, процідити його. Вичавити сік з апельсинів та змішати з іншими компонентами. Настоюватися лимонад має ще 2–3 години. Подавати з крихтами льоду.

Рецепт № 7: Кавун та базилік

Що треба: 1 склянка листочків базиліка, 8 склянок пюре кавуна, 1 лимон, 1 неповна склянка цукру.

Як приготувати:

Цукор залийте 1 склянкою води та варіть, поки він не розтопиться. Цим сиропом треба залити листа бащиліка та залишити настоюватися впродовж 1 години. Тим часом, розім’яти кавун та процідити від зернят через сито. Вилити сік у кувшин, туди ж сік 1 лимона. Наприкінці, процідити сироп від базиліку й такою додати в напій. Подавати лимонад із льодом.

Зберігайте рецепти та експерементуйте. Та поспішіть, поки на вулиці ще спека, а на поличках магазинів та ринків свіжі фрукти.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти