9 сучасних хоррорів, рекомендованих Стівеном Кінгом (Деякі нас здивували)

5498

Темний час доби наймоторошнішого осіннього свята ми пропонуємо вам провести з кухлем гарячого какао, пледом і трилерами від яких холоне кров, але не простими, а рекомендованими особисто «королем жахів» – Стівеном Кінгом. У своєму твіттері він дуже щедрий на похвали режисерам, які знімають фільми не тільки за його книжками. І якщо ви готові після перегляду цих картин ще довго спати з увімкненим світлом – ласкаво просимо!

Ми вже ознайомився зі списком і ще довго будемо під враженням. А ви? Поділіться з нами у коментарях, який з цих трилерів вам сподобався найбільше.

Демон всередині, 2016

© The Autopsy of Jane Doe / Impostor Pictures

Стівен Кінг назвав цей фільм своїм улюбленим фільмом жахів 2016 року. За його словами, кіно зняте настільки вміло, що ваші «нутрощі почнуть стискатися», а також Кінг висловив думку, що «Демон всередині» можна поставити в один ряд із картиною «Чужий» Рідлі Скотта.

Сюжет: Лікарі-патологоанатоми у невеликому містечку намагаються розгадати причину смерті молодої дівчини, але поки стикаються лише з численними таємницями її життя.

Відьма, 2015

© The VVitch: A New-England Folktale / Code Red Productions

Знаменитого письменника цей фільм «збіса налякав». Варто згадати, що дана картина отримала нагороду кінофестивалю «Санденс» за кращий дебют, ну а досить неоднозначним піаром можна вважати те, що організація «Храм Сатани» дуже рекомендує даний фільм до перегляду. Режисера Роберта Еггерса навіть запитували, чи не траплялося чогось паранормального на зйомках: настільки правдоподібним виглядає кіно.

Сюжет: XVII століття, Нова Англія. У саму глушину переїжджає сім’я колоністів-пуритан. Все починається з того, що молодша дитина зникає, ну а далі сім’я зіткнеться з усіма видами справжнього зла.

Калібр, 2018

© Calibre / Head Gear Films

На думку Кінга, цей фільм – геніальна картина у стилі Хічкока. І дане кіно обов’язково до перегляду всім любителям жанру.

Сюжет: Двоє друзів вирушають до Шотландії на вихідні. У одного з них очікується поповнення в сімействі, і, щоб наостанок гарненько відпочити, хлопець пропонує своєму другові пополювати у шотландських лісах. Ось тільки те, з чим друзям доведеться там зіштовхнутися, знаходиться явно за межею їхнього розуміння.

Тиша, 2016

© Hush / Blumhouse Productions

Стівен Кінг вважає цю картину не менш захоплюючою, ніж «Хелловін». Інтриги у сюжеті, на перший погляд, не дуже багато, але те, як фільм знятий, змушує глядача трястися в очікуванні розв’язки всі півтори години екранного часу.

Сюжет: Медді – глухоніма, яка живе одна в заміському будинку. Все було добре до того моменту, поки до неї не «постукав» психопат у масці, з арбалетом і ножем. Думаєте, все закінчиться дуже передбачувано? А ось і ні.

Привиди будинку на пагорбі, 2018

© The Haunting of Hill House / Paramount Television

Netflix випустив серіал «Привиди будинку на пагорбі», який є римейком старої кінострічки 1963 року, більш нової версії 90-х. Стівену Кінгу дуже сподобалася робота режисера Майка Фленегана.

Сюжет: У 1992 році в будинок Хіллс в’їжджає звичайна багатодітна сім’я. Але щось пішло не так, і сім’ю почали переслідувати примари. Чи вдасться членам сім’ї іх позбутися?

Тихе місце, 2018

© A Quiet Place / Sunday Night Productions

За словами Кінга, «” Тихе місце “- це незвичайна робота. Приголомшлива гра, але найголовніше – це мовчання».

Сюжет: 2020 рік, постапокаліптичний світ. Павукоподібні монстри, що не терплять звуків, винищили майже все населення планети. І в цьому жахливому світі намагається вижити звичайна сім’я з двома дітьми.

Незнайомці, 2007

© The Strangers / Intrepid Pictures

У своїй книзі «Танець смерті» (Danse Macabre) Стівен Кінг згадує кінострічку «Незнайомці», головні ролі в якій виконали Лів Тайлер і Скотт Спідман. За словами Кінга, фільм просякнутий атмосферою зростаючого занепокоєння і страху неминучої смерті.

Сюжет: Троє психопатів у масках тероризують молоду пару, яка застрягла в покинутому будинку і не має можливості вибратися з цього кошмару. Фільм заснований на реальних подіях, що робить картину ще страшнішою.

Руїни, 2008

© The Ruins / Red Hour Films

В тій самій книзі «Танець смерті» Кінг позитивно відгукується і про кінокартину «Руїни». За його словами, тривога і неспокій починають наростати, коли глядач розуміє, що ніхто з героїв не вийде живим.

Сюжет: Весела компанія друзів вирушає у подорож. Хлопці приїхали оглянути піраміду майя, і тут вони розуміють, що це пастка і їм доведеться битися з древнім злом в чистому вигляді.

Впусти мене. Сага 2010

© Let Me In / Hammer Film Productions Limited

Стівен Кінг вважає цю кінострічку одним з кращих фільмів жахів на 2010 рік. На його думку, «Впусти мене. Сага» є тріумфом жанру хоррора. Ну і чарівна Хлоя Грейс Морец в головній ролі – це, звичайно, ще один з плюсів даного фільму.

Сюжет: 12-річний хлопчина знайомиться з незвичайною сусідкою і з необережності закохується в неї. Хто ж знав, що його кохана – юний вампір?



• не пропусти