Це місто моєї мрії!

604

10В іспанському місті Маріналеда на півдні Іспанії немає поліції, злочинності і безробіття. Тут живе всього пара тисяч чоловік, і вони змогли побудувати свою власну соціально-демократичну утопію.

onedio
onedio
Місцеві жителі завдячують цим досягненням своєму меру Хуану Мануелю Санчесу Горділло. У розпал фінансової кризи в 2008 році він організовував рейди громадян в продуктові магазини, де вони без будь-якої плати брали продукти, які не могли собі дозволити купити: масло, рис, боби.

onedio
onedio
Після всього цього Горділло не тільки не потрапив за ґрати, а й став мером міста і зумів втілити в життя соціалістичну утопію. Він побудував місто, в якому їжі та інших необхідних речей вистачає на всіх.

onedio
onedio
У місті з’явився сільськогосподарський кооператив, в якому і трудяться майже всі його жителі. Прибуток ділиться порівну і щомісяця виходить близько 1200 євро на людину.

onedio
onedio
Тим, хто хоче побудувати власний будинок, необхідно звернутися в муніципалітет і підписати відповідну угоду.
Якщо площа будинку не перевищує 192 квадратних метра, то його будівництво оплатить адміністрація.

onedio
onedio
Єдина умова: платити владі по 15 євро в місяць все життя. А будинок, побудований на гроші громади, власник може продати тільки мерії.

onedio Мер міста Хуан Мануель Санчес Горділло
onedio
Мер міста Хуан Мануель Санчес Горділло
“Ми повинні переглянути наші цінності, цінності суспільства споживання. Якщо забути на деякий час про гроші, егоїзм і індивідуалізм, то можна побудувати набагато більш успішне, щасливе і справедливе суспільство”, – говорить Горділло.



• не пропусти