12 райських місць, в яких можна почати нове життя всього з € 500 у кишені

4716

Якщо ви коли-небудь замислювалися про переїзд до іншої країни, щоб жити в теплі і поруч з морем, то не варто думати, що цей привілей тільки для мільйонерів. Адже у курортному містечку Батангас на Філіппінах знімати житло можна всього за € 40 на місяць, а в індонезійській Джок’якарті вам вистачить менше € 1, щоб смачно попоїсти в недорогому ресторані.

Ми порахували, де можна жити з повним комфортом і ні в чому собі не відмовляти всього за € 500 на місяць. Або навіть менше.

12. Картахена, Колумбія

© Emmanuel Digiaro / commons.wikimedia

Чарівне колумбійське містечко Картахена (Cartagena) розташоване на березі Карибського моря. Тут цілий рік температура повітря не опускається нижче 26 ° C і є кілька першокласних громадських пляжів, найвідоміший з яких – Білий пляж (Playa Blanca). Вартість оренди 1-кімнатної квартири у місті починається від € 262 на місяць, а смачно попоїсти у недорогому ресторані можна всього за € 2,3. Навіть якщо ви будете харчуватися в ресторані 3 рази на день, то ваш щомісячний бюджет на їжу не перевищить € 207.

© Depositphotos

11. Хойан, В’єтнам

© marfis75 / commons.wikimedia

Затишний Хойан (Hoi-An) на узбережжі Південно-Китайського моря часто називають «в’єтнамською Венецією» завдяки численним прогулянковим і рибацьким човнам, плавучим ресторанчикам, які пересуваються вузькими каналами міста. Середньорічна температура становить близько 25 ° C. Житло можна орендувати за € 205 на місяць, а вартість походу в недорогий ресторан ледь перевищить € 1.

© Depositphotos

10. Пуерто-Вальярта, Мексика

© Christian Frausto Bernal / commons.wikimedia

Пуерто-Вальярта (Puerto Vallarta) омивають хвилі Тихого океану, а зовсім поруч із містом на острові Марієта розташований знаменитий пляж Плайя-де-Амор (Playa de Amor). Температура повітря тут зазвичай не опускається нижче 21 ° C. Ціни за оренду 1-кімнатної квартири починаються від € 192 на місяць, а смачно перекусити у недорогому ресторанчику можна всього за € 3,5.

© Depositphotos

9. Косумель, Мексика

© Depositphotos

Косумель (Cozumel) – острів у Карибському морі біля мексиканського півострова Юкатан недалеко від Канкуна. Місце, відоме на весь світ не лише своїми білосніжними пляжами, але і приголомшливими підводними скарбами. Тут розташований другий за величиною в світі кораловий риф, протяжність якого становить понад 700 км. Температура на острові тримається на рівні 22-27 ° C цілий рік. Ціна на оренду невеликої квартири починається від € 172, а в місцевих недорогих ресторанах смачно попоїсти можна за € 4,5.

© Depositphotos

8. Сіануквіль, Камбоджа

© Depositphotos

Сіануквіль (Sihanoukville) – місто-провінція в Камбоджі на берегах бухти Кампонгсаом. Крім просторих і чистих пляжів, які розташовані біля міста, існують і зовсім відокремлені місця на 22 островах Сіамської затоки. Температура повітря цілий рік не опускається нижче 23 ° C. 1-кімнатну квартиру тут можна орендувати на місяць за € 157, а ситно попоїсти у місцевому недорогому ресторанчику – всього за € 2,5.

© Depositphotos

7. Галле, Шрі-Ланка

© Depositphotos

Галле ( Galle ) – місто і порт на південному заході Шрі-Ланки. Тут вологий тропічний клімат, а середньорічна температура складає 26 ° C. Перекусити у місцевих ресторанчиках можна всього за € 1,2, а щомісячний платіж за оренду 1-кімнатної квартири починається від € 148.

© Depositphotos

6. Гоа, Індія

© Depositphotos

Гоа (Goa) – штат на південному заході Індії на півострові Індостан. Гоа має типовий субекваторіальний клімат з різко вираженим сухим і вологим сезонами. Температура рідко опускається нижче 26 ° C вдень і 20 ° C вночі. Квартиру тут можна орендувати всього за € 97 на місяць, а смачно поїсти – за € 2,5.

© Depositphotos

5. Пуерто-Плата, Домініканська Республіка

© Depositphotos

Пуерто-Плата (Puerto Plata) – одна з північних провінцій Домініканської Республіки на березі Атлантичного океану. Це ідеальне місце як для шукачів екстремальних пригод, прихильників активного відпочинку, так і для любителів пляжного життя. З листопада по квітень у Пуерто-Плата «холодний сезон» з комфортною температурою повітря 25-30 ° C. Їжу дешевше купувати на місцевих ринках, хоча похід у недорогий ресторан не сильно вдарить по вашому гаманцю, наприклад ситно пообідати можна за € 6. Вартість оренди 1-кімнатної квартири в місті починається від € 86 на місяць.

© Depositphotos

4. Сібу, Малайзія

© Peter D. Kennett / commons.wikimedia

Сібу (Sibu) – колоритне і невелике малайзійське місто на острові Борнео. Тут проводяться безліч цікавих культурних фестивалів, а також розташований знаменитий нічний ринок. Температура в місті коливається від 23 до 33 ° C цілий рік. Перекус у недорогому міському ресторанчику коштуватиме трохи більше € 2, а оренда квартири обійдеться всього € 63 на місяць.

© Wingsancora93 / commons.wikimedia

3. Александрія, Єгипет

© Depositphotos

Александрія (Alexandria) – стародавнє місто в дельті Нілу і друге за величиною місто Єгипту. Простягається на 32 км вздовж узбережжя Середземного моря. Тут випадає мало опадів, а температура повітря коливається від 13 до 30 ° C в залежності від місяця. Александрія вважається одним з найдешевших у світі міст для життя. Вартість оренди квартири починається від € 58, а на їжу і супутні витрати буде йти не більше € 250 на місяць.

© Depositphoto

2. Джок’якарта, Індонезія

© Depositphotos

Джок’якарта (Yogyakarta) – місто на острові Ява в Індонезії і колишня столиця держави. Місто відоме як центр класичного яванського образотворчого мистецтва і культури, зокрема батика, балету, драми і музики. В околицях розташовуються всесвітньо відомі храмові комплекси Боробудур і Прамбанан, а до казкових пляжів на березі Індійського океану можна доїхати всього за 20 хвилин. Середньорічна температура в місті становить 26-27 ° C. Оренда 1-кімнатної квартири обійдеться всього в € 57 на місяць, а смачно попоїсти можна менше ніж за € 1.

© Depositphotosl

1. Батангас, Філіппіни

© Depositphotos

Батангас (Batangas) – місто в однойменній провінції Філіппін, розташоване на острові Лусон біля берегів Південно-Китайського моря. Тут переважає саванний клімат, температура зазвичай не опускається нижче 25 ° C цілий рік. Тут одна з найнижчих у світі вартостей оренди житла, враховуючи, що це курортне місто. Квартиру тут можна орендувати всього за € 40 на місяць, а попоїсти у недорогому ресторані – за € 2,8.

© Arius1998 / commons.wikimedia


• не пропусти