В Україні висадять 200 мільйонів дерев

    80

    Навесні поточного року в нашій країні планують висадити не менш як 200 млн сіянців дерев.

    Як передає ВСВІТІ, про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець у соціальній мережі Facebook.

    «Саме в Міжнародний день лісів в Україні офіційно стартує весняний сезон висадки дерев. Цією весною запланували висадити не менше 200 млн сіянців, зокрема й на деокупованих територіях. Окупант має зрозуміти, що ліс для українців не просто ресурс, а наш дім. Це не паливо й не паркінг для танків. Це домівка для 80% світового біорізноманіття, поглинач викидів від транспорту та промисловості. А ще важливий захист для боротьби з кліматичною кризою», – йдеться у повідомленні.

    Також Стрілець зазначив, що українські ліси сьогодні перетворилися на арену бойових дій..

    «Закликаю кожного у цей день замислитися про те, як ліси стають на заваді агресору і допомагають українцям здобути Перемогу. Ці тисячі й мільйони гектарів випаленої землі – окрема плата за Незалежність, яку наш народ відстоює зі зброєю в руках», – додав Стрілець.

    Нагадаємо, Міжнародний день лісів був започаткований 21 березня, за рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй у 2012 році. Уперше відзначався 21 березня 2013 року.