Apple випустила важливе оновлення для своїх старих пристроїв: встановити потрібно всім

    265

    Виправлення безпеки можна встановити на будь-яку версію iOS, з 12-ї по 15-ту.

    Apple раптово випустила по два оновлення для майже десятирічного iPhone 5s та інших застарілих пристроїв. Усі вони містять важливі виправлення помилок, які стосуються системи безпеки. Виправлення безпеки можна встановити на будь-яку версію iOS, з 12-ї по 15-ту. Найстарішим телефоном, для якого вийшло оновлення, виявився iPhone 5s.

    Аналогічне оновлення з виправленнями безпеки та дрібними доробками отримали старі ноутбуки та планшети. Розмір оновлення складає близько 300 МБ, для встановлення достатньо зайти в налаштування та запросити оновлення. Для встановлення потрібно 50% заряду пристрою.

    В оновленні, окрім іншого, виправляється серйозна вразливість WebKit, яка дозволяє спеціально створеному зловмисниками веб-контенту запускати виконання шкідливого коду. Понад те, вразливість активно використовується кіберзлочинцями.

    Водночас Apple відкрила доступ до iOS 16.3 з iPadOS 16.3 усім охочим. Також стала доступна iOS 15.7.3 для старих iPhone, які не підтримують iOS 16.

    З помітних оновлень iOS 16.3 можна виділити можливість посилити безпеку Apple ID за допомогою фізичного ключа, підтримку HomePod другого покоління та зміни в роботі SOS. Крім цього, усунуто ряд багів.

    Джерело: appleinsider.com