В Україні запропонували нову назву для росії

    2131

    Сергій Кислиця, посол України в Організації Об’єднаних Націй, вважає, що в Україні можуть ухвалити закон, згідно з яким росію будуть офіційно називати Московією. Про це він написав у своєму “Twitter“.

    За словами Кислиці, Кабінету Міністрів та Верховній Раді нічого не заважає повернути історичну назву країни-агресорки. Нинішню він називає вкраденою.

    Крім того, до допису Кислиця приккріпив голосування. За його результатами, 98% опитаних підтримують ініціативу посла.

    Герб Московії, «Стематографія», 1702

    Московія (лат. Moscovia;) — історична назва Росії та її державних утворень: Московського князівства, царства, імперії. Походить від столичного міста — Москви. Уживали в більшості європейських мов і деяких азійських мовах модерної доби. Фігурує на багатьох історичних картах XVI—XIX ст., які виготовляли в Європі, до і після перейменування Московського царства на Російську імперію 22 жовтня 1721 року. В українській мові також уживали термін Москівщина і Московщина, подібно до «Німеччина», «Словаччина», «Туреччина», «Угорщина».

    Український історик XIX століття Микола Костомаров вважав, що активне вживання назви Московія в XIX столітті польськими публіцистами походить від їхнього невизнання за Московією права на назву «Русь» на землі України та Білорусі. Цю назву й дотепер уживають у московській, зокрема історичній, літературі.