Starlink підвищує ціни для українських користувачів – зросте абонплата та вартість обладнання

    288

    Компанія Starlink, яка забезпечує роботу супутникового зв’язку, зокрема на території України, підвищує тарифи на оплату. Нові ціни почали діяти з 29 грудня 2022 року. Як зазначається, користувачі вже почали одержувати листи про це.

    Причину підвищення цін офіційно не названо, йдеться лише про те, що вартість обладнання та величина абонентської плати зростуть.

    “Провайдер підвищує вартість послуг з $60 до $75 на місяць, а термінал і антена тепер коштують не $500, а $700”, – повідомили в компанії. При цьому клієнти, яких не влаштовує зростання цін, можуть відмовитись від послуг Starlink.

    Зазначимо, що у вересні SpaceX звернулася до Пентагона і попередила, що планує відключити мережу терміналів на території України через зростання витрат. Тоді у компанії попросили військове відомство взяти на себе додаткові витрати. Але вже в жовтні Ілон Маск (Elon Musk) заявив, що компанія не відключатиме системи.


    За словами мільярдера, компанія оплачує роботу близько 11 тисяч терміналів супутникового зв’язку із 25 тисяч. Решта оплачуються за рахунок країн і різних фондів.

    Джерело: twitter.com