Найкращі пляжі світу на думку National Geographic (ФОТО)

4104

Новий список кращих пляжів склали експерти видання National Geographic. До списку увійшли незаймані розслаблюючі пляжі і місця, що ідеально підходять для вивчення дикої природи узбереж. Очолив список Лейзі-Біч в Камбоджі, його хвалять за шовковистий білий пісок і кристально чисту воду. Нітрохи не гірший базальтовий чорний пляж в Ісландії… У список включені пляжі з усього світу, на будь-який смак.

Лінивий Пляж (Лейзі Біч) на острові Ко Ронг в Камбоджі; хатини з солом’яними дахами, кристально чиста вода і пляжі з білим шовковистим піском на узбережжі Сіамської затоки.

Невеликий відокремлений пляж Плайя-дель-Амор, на островах Маріетас в Мексиці. Він знаходиться в оточенні вражаючого гірського кільця, що утворює природний «окулус» з сонця і неба.

Шелл Біч на затоці Шарк в Західній Австралії. Він є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО; пляж з незліченною безліччю білих мушель, до 30 футів глибиною в деяких місцях, тягнеться на багато миль.

На пляжі в приморському місті Нордвійку в Нідерландах є окремий пляж для собак, а також вражаючий краєвид берегової лінії.

Інший пляж, який включили в список, Рейнісф’яра Біч в Ісландії; він покритий чорним базальтовим піском, і навіть море здається чорним. Але незважаючи на видимість спокою, люті хвилі можуть збити з ніг (не надто безтурботно, але яка краса!)

Рифи на Кас АБАО на карибському острові Кюрасао відкривають підводні чудеса; цей пляж є одним з небагатьох піщаних місць на посушливому острові, є бар і магазин, де можна орендувати спорядження для підводного плавання.

Пляж Пішинас в Сардинії: червоні піски, зустрічаються з ялівцем і оливковими деревами.

Кафідрал Пляж в Рібадео, на північному заході Іспанії славиться своєю соборної аркою (скельні освіти, викликані берегової ерозією).

Пляж Anse Source d’Argent в Ла-Діг, Сейшельські острови, є найбільш часто фотографованим пляжем в світі.

 

Острів One Foot в Аітутакі, на Островах Кука може похвалитися білим піском і кришталево чистими водами, які роблять його живописним місцем.

Популярний серед мисливців за мушлями, Пляж Боумена на острові Санібел у Флориді також увійшов до списку, складеного National Geographic.

Єдиний в списку пляж у Великій Британії – Лайм Регіс в графстві Дорсет; там безліч скам’янілостей юрського періоду, що вабить мисливців за старожитностями.

Пляж Кеннон в штаті Орегон також потрапив до списку; його хвалять за дозвіл собакам прогулюватися з їх власниками.

Кармел-Біч у Каліфорнії також потрапив до списку за дружнє ставлення до собак, тут домашніх тварин навіть дозволено спускати з повідка.

Пляж Папаколеа-Біч, Гаваї незабутній завдяки своєму зеленому піску, колір якого обумовлений вивітрюванням толеїта базальту.

Заповідник Кайе (South Water) в Белізі отримав високу оцінку за барвисті корали, скалярій, рибок «синій хірург» і морських черепах.

Барвисті рибки-папуги ховаються під водою на пляжі Блю Бей (Blue Bay) в Маврикії.

Сліпінг Беар-Пойнт (Сплячий ведмідь) недалеко від озера Мічиган хвалять за чистоту і постійні вітри, які залучають кайтерів.

Корніш-Біч в Ла-Тест-де-Бух, Франція отримав високий рейтинг через свої незвичайні і великі піщані дюни.

Люди можуть відпочити в гамаках і покататися на гойдалках на Сансет-Біч, острова Брунсвік, Північна Кароліна.

Пінк бич (Рожевий пляж), названий так на честь кольору його пісків, на Великому острові Санта-Крус, Замбоанга, Філіппіни.