10 мальовничих річок, які обов’язково треба побачити (12 фото)

1811

Сьогодні, в Міжнародний день річок, ми склали десятку найбільш мальовничих річкових пейзажів в різних країнах світу. Давайте отримаємо задоволення цим дивом природи разом!

1. Унікальне багатство природи Колумбії, річка Каньо Кристалес або «Веселка», бере початок на півдні гірського ланцюга Макарена і тече на схід, до місця злиття з річкою Гуайаберо. У річці Каньо Кристалес зустрічаються п’ять кольорів: жовтий, блакитний, зелений, чорний і червоний.
rivers01

2. Амазонка є не тільки найбільш водоносною річкою, вона також утворює один з наймальовничіших річкових басейнів на планеті.
rivers02

3. Найбільша в США річка Міссурі служить головним джерелом води для всієї країни. На території штату Північна Дакота в Міссурі впадає знаменита річка «Серце» (Heart River), і не складно здогадатися, завдяки чому річка отримала таку романтичну назву.
rivers03

4. Річка з бірюзовою водою Футалеуфу, що протікає через Аргентину і Чилі, приваблює любителів рафтингу та байдарочників з різних куточків планети.
rivers04

5. Дністер — мальовнича річка на південному заході України та в Молдові (частково на кордоні обох країн). Третя за довжиною в межах України (після Дніпра й Південного Бугу) та 9-та — в Європі. Дністер у середній течії слугує історичним кордоном між давніми культурно-етнографічними регіонами Буковиною та Галичиною, у середній та нижній — між Поділлям та Бессарабією.

Від Галича до Хотина річка утворює Дністровський каньйон, який з 2008 року внесено до списку семи природних чудес України.

Igor-Melika-Dnister-22-26.08.2012-Zalishchyky-22c

800xdsc_1467

6. Один із символів нашої країни і майже одухотворений елемент нашої культури – велика і прекрасна річка Дніпро.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dnipro-2013-kiev-z-mihajlivskogo

7. Близько двох мільйонів людей щорічно відвідує річку Замбезі, щоб помилуватися приголомшливими видами її водних каскадів.
rivers07

8. Мальовничий Дунай охопив цілих 10 європейських держав. Він служить головною водною артерією Центральної Європи і впродовж століть є джерелом натхнення для багатьох творців європейської культури.
rivers08

9. «Підкова» в Арізоні (Horseshoe Bend) – це всесвітньо відома природна пам’ятка. На території національної зони відпочинку каньйону Глен річка Колорадо опоясує породи, формуючи підковоподібну меандру.
rivers09

10. Найкрасивіша річка Янцзи в Китаї фізично і культурно відокремлює Північ країни від Півдня.
rivers10



• не пропусти