Що їли галичани сто років тому: стара книга рецептів

Рецепти з кулінарної книжки, виданої українською мовою за Австро-Угорщини, оприлюднив франківський художник і журналіст Ігор Роп’яник, а у 2017 році книгу перевидали. “Знайшов помежи маминих...

Топ-7 весняних вітамінних напоїв

Початок весни та наближення перших променів весняного сонця — зовсім не означають, що більше не потрібно піклуватись про свій імунітет. Навпаки, весна приходить не...

Меню у Великий піст: поради на кожен день та добірка страв

Щорічний піст перед Великоднем почався у 2019 році 11 березня і триватиме аж до самого свята 28 квітня. Ми вже писали про головні правила...

Колодій: 5 кращих страв з сиру

Свято, яке ми звикли називати Масляною — має більше російське коріння, ніж українське. У нас же святкували Колодій, або ж Сиропусну неділю. Головними ж...

11 продуктів, термін придатності яких прямує до нескінченності

Ви колись замислювалися, яку їжу можна відвезти на дачу або поставити до шафи і забути на декілька років? З яких продуктів можна зробити «недоторканний...

Що приготувати на Старий Новий рік: рецепти смачних традиційних страв

Старий Новий рік 2018 святкують в ніч з 13 на 14 січня. Вечір напередодні Старого Нового року називають Щедрим, тому і святковий стіл повинен...