Печена груша з начинкою та без: 6 рецептів неймовірних осінніх десертів

Листя, що осипається золотом, і прохолодні осінні вечори нікого не можуть залишати байдужим. Любителі комфортної атмосфери та теплих напоїв часто влаштовують домашні посиденьки у...

5 варіантів куті для Святої вечері 24 грудня

Традиційно на Святвечір готують кутю — страву з цілих зерен пшениці, меду й маку. З часом інгредієнти змінюються в багатьох смаколиках: кутю на Святвечір...

Опублікована Гастрономічна карта України (інфографіка)

Українці – привітний і гостинний народ, який вміє нагодувати так, щоб гостям щедрий стіл запам'ятався надовго. Відтак Укрінформ підготував інфографіку про гастрономічну карту України. Північ...

Готуємось до холодів: рецепти традиційних українських зігріваючих напоїв

Осінь вже остаточно оселилась на вулицях українських міст і принесла з собою перші похолодання. Тож час одягати теплі речі і діставати ковдри, аби зігрітись. Врятуватись...

Варенуха, муселець та спотикач. Алкогольні вподобання українців часів Київської Русі

Українці насправді у жодні часи не відзначались надмірною любо`ю до горілки, хоч алкоголь відомий нам ще з язичницьких часів. Здавна тут пили значно вишуканіші...

8 принципів дієти, якій присвоїли статус об’єкта культурної спадщини ЮНЕСКО

Стрункість, тривалість життя, здатність протистояти хворобам - у жителів середземноморських країн це не просто генетика або везіння. Не останню роль тут відіграє спосіб життя...

7 рецептів холодних супів, які варто спробувати влітку

Влітку можна тимчасово забути про гарячий борщ та приготувати щось незвичне. Наприклад, холодні супи із сирих чи запечених овочів. Із сиром, яйцем та навіть...

11 рецептів легких та ніжних салатів з авокадо, які можна приготувати...

Ще недавно салати з авокадо здавались чимось екзотичним. Але тепер, з модою на правильне та збалансоване харчування, це вже практично повсякденність для тих, хто...

Салати з баклажанів: 15 рецептів, які розкриють смак овочів по-новому

Баклажани — універсальний овоч, який ідеально підходить для приготування салатів. У смаженому, печеному чи маринованому вигляді вони поєднуються з м’ясом, сиром, овочами, спеціями та...