З ложкою по Україні: 14 нетрадиційних страв, які варто спробувати

Українська кухня, як і її народ, така ж щедра і багата. Наші страви формувалися і змінювалися протягом тривалого часу. Є в українській кухні і...

16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали

В Україні борщ здавна вважався символом міцної родини: усі інгредієнти у полив’янім горщику, варяться, бурлять, а потім, мліючи, передають свої аромати і смаки одне...

Варенуха, муселець та спотикач. Алкогольні вподобання українців часів Київської Русі

Українці насправді у жодні часи не відзначались надмірною любо`ю до горілки, хоч алкоголь відомий нам ще з язичницьких часів. Здавна тут пили значно вишуканіші...

Щоб не стояти щодня біля плити, заморожуйте готові страви про запас....

Згідно опитування, жінки в середньому витрачають більше 8 годин на тиждень на приготування їжі. А якщо скласти весь час, який жінки проводять біля плити...

8 принципів дієти, якій присвоїли статус об’єкта культурної спадщини ЮНЕСКО

Стрункість, тривалість життя, здатність протистояти хворобам - у жителів середземноморських країн це не просто генетика або везіння. Не останню роль тут відіграє спосіб життя...

Лікарі стверджують: українські страви найкорисніші

Всі наші улюблені страви: вареники, борщ, і сало - дуже корисні для організму. Лікарі переконані, що особливу цінність представляють ті страви, основні інгредієнти яких...

Кондитери розповіли, як вибрати якісні та смачні фрукти і овочі

Всесвітня організація охорони здоров'я радить вживати щодня не менше 400 г овочів, фруктів і ягід. З настанням літа свіжовичавлені соки, смузі, ягідні пироги і салати виходять особливо...

Працівники кафе і ресторанів розповіли, яку їжу вони нізащо не замовлять...

Уявіть: ви сидите у ресторані і буквально пожираєте меню очима. Але при цьому ви навіть уявити собі не можете, що «пожирати» деякі страви з цього...

8 прийомів кафе і ресторанів, про які знають лише їхні власники

Про ресторани існує чимало «страшилок»: кажуть, що на кухні часто панує антисанітарія, кухарі прагнуть нагодувати простроченими продуктами, а офіціанти тільки й чекають нагоди плюнути...