Що таке суші і з чим їх їдять: основи азійської кухні

З давніх-давен культури вибудовували власні способи харчування, удосконалюючи раціон і рецептури. Так утворилась культура їжі як така і її відмінності між різними народами. Загалом кухню...

7 рецептів різдвяної випічки: різдвяний кекс, штолен, панетоне

Взимку вечори не зайняті довгими прогулянками надворі. Натомість, багато часу, щоби створити затишок вдома. Прикрасити оселю до Різдва, змайструвати іграшки для ялинки, приготувати щось...

7 рецептів простих страв із гарбуза, які можна їсти хоч щодня

Сонячний, ароматний і солодкий гарбуз восени чарує, збуджує рецептори та змушує стати до плити навіть тих, хто куховарити зовсім не любить. А ще цей...

Продовження Різдвяних вихідних: прості та недорогі страви для святкового столу

Після Різдва свята не закінчуються. За ним приходить Новий рік (свято Василя), а там і Водохреща. Тому в українців тривають застілля, аж до початку...

5 сезонних страв у квітні для приготування щодня

Овочі та зелень у квітні допомагають перетворити будь-яку страву на яскравий та свіжий витвір мистецтва. І довго стояти біля плити не треба: кожен молодий...

Рецепти жовтня: добірка страв із сезонних продуктів

Тільки від згадки про традиційні продукти жовтня віє теплом. Адже страви з цими продуктами подають гарячими, запікають, заправляють прянощами. Додають гострі спеції чи солодкий...

10 варіантів оригінальних страв на Новий рік для м’ясоїдів і веганів

У святкову ніч хочеться приготувати щось особливе. Хтось і досі не уявляє новорічну ніч без тазика олів’є й шуби, але часи змінюються. Кулінари вигадують...

7 рецептів холодних супів, які варто спробувати влітку

Влітку можна тимчасово забути про гарячий борщ та приготувати щось незвичне. Наприклад, холодні супи із сирих чи запечених овочів. Із сиром, яйцем та навіть...

П’ять маловідомих фактів про український борщ, яких ви не знали

Приготування борщу увійшло до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Таке рішення закономірне, адже українці вважають борщ національною стравою. Його вміє готувати майже кожна українська...