5 сезонних страв у квітні для приготування щодня

1173

Овочі та зелень у квітні допомагають перетворити будь-яку страву на яскравий та свіжий витвір мистецтва. І довго стояти біля плити не треба: кожен молодий овоч смакує класно навіть сирим. Навесні — саме час починати готувати корисні страви для родини, аби поповнити запас вітамінів після зими. Тож вирушайте на базар чи в супермаркет і тестуйте нові рецепти з нашої добірки.

Картопляний салат зі щавлем

фото Depositphotos

Цей ситний і незвичайний салат може стати класикою весни, як і зелений борщ зі щавлем. Саме щавель додає стравам приємну кислинку та найліпше смакує свіжим.

Інгредієнти:

  • 100 г щавлю (пучок).
  • Декілька гілочок кропу.
  • 2 яйця.
  • 2 картоплини.
  • 1 маринований огірок.
  • 1 ч.л. гірчиці.
  • 1 ст.л. олії.

Приготування:

  1. Зваріть картоплю в мундирі. Помийте і варіть до готовності, тоді охолодіть, почистьте, наріжте кубиками.
  2. Упродовж 8-10 хвилин варіть яйця до повної готовності. Тоді охолодіть, почистьте й також наріжте кубиками.
  3. Щавель, кріп вимийте і подрібніть. Кількість зелені регулюйте до смаку.
  4. Змішайте картоплю, яйця, зелень, посоліть, поперчіть до смаку, додайте олію, гірчицю, перемішайте і подавайте.

Запіканка з молодою капустою

фото Depositphotos

Швидка у приготуванні капустяна запіканка смакуватиме на сніданок і вечерю. Саме молода капуста добре підходить для цієї страви, бо вона м’яка і соковита.

Інгредієнти:

  • 400 г молодої капусти (невелика капустина).
  • 2 яйця.
  • 100 г твердого сиру.
  • Кілька гілочок петрушки чи кропу.
  • 100 г сметани.
  • 1 ст.л. олії.

Приготування:

  1. Нашаткуйте капусту спеціальним ножем або звичайним. Смужки мають бути тоненькими для кращого смаку.
  2. Збийте яйця, сметану вінчиком, посоліть і поперчіть суміш до смаку, додайте подрібнену зелень.
  3. Натріть сир, додайте до яєчної маси та перемішайте.
  4. Форму з бортиком змастіть олією, викладіть туди капусту, залийте яєчною сумішшю.
  5. Запікайте при 180°C 30-40 хвилин і подавайте.

Суп із черемші

фото Depositphotos

Сезон черемші у квітні ще триває — з рослини можна робити соуси, додавати до салатів. Особливою стравою меню стане крем-суп із черемшею з незвичайним присмаком.

Інгредієнти:

  • 100 г черемші (пучок).
  • 1 велика цибулина.
  • 30 г борошна.
  • 30 г жирних вершків.
  • 30 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Цибулю почистьте і наріжте тонкими слайсами.
  2. У каструлі розтопіть масло, всипте цибулю й обсмажуйте на малому вогні при перемішуванні, вкінці додайте борошно та готуйте разом 5 хвилин, до легкого золотистого кольору борошна.
  3. Додайте пів літра води або бульйону, варіть ще 5 хвилин, посоліть і поперчіть до смаку.
  4. Черемшу помийте, просушіть, наріжте довільними часточками й також всипте до каструлі. Проваріть кілька хвилин, тоді перебийте суп блендером і подавайте.

Смузі з молодого буряка

фото Depositphotos

А ви теж у дитинстві часто пили буряковий сік? Смузі буде ще кориснішим та ситнішим! Та й приготувати корисний напій можна за кілька «вжух» блендером. Звісно, з молодого буряка можна робити й різноманітні салати, борщ чи холодник.

Інгредієнти:

  • 1 невеликий буряк.
  • 1 невелике яблуко.
  • 200 г молока (коров’ячого, мигдалевого або вівсяного).
  • 20 г чіа.
  • 20 г меду.

Приготування:

  1. Буряк, яблуко почистити, помити, нарізати великими шматками.
  2. У чаші блендера змішати яблуко, буряк, молоко, чіа, мед. Добре збити до однорідності та подавати.

Кекси зі шпинатом

фото Depositphotos

Зелені, пухкі солоні кекси з сиром, шинкою чи іншими улюбленими інгредієнтами — смачний і красивий перекус. Такі кекси можна готувати до школи, офісу й подавати як закуски на свята.

Інгредієнти:

  • 2 яйця.
  • 100 г борошна.
  • 100 г шпинату.
  • 100 г молока.
  • 60 г твердого сиру.
  • 1 ч.л. розпушувача.
  • 1 ст.л. олії.

Приготування:

  1. Шпинат помийте, просушіть і перебийте блендером до однорідності.
  2. Борошно змішайте з розпушувачем, додайте трохи солі.
  3. Сир натріть.
  4. Яйця збийте вінчиком, поступово додайте молоко, просіяне борошно, сир, шпинат.
  5. Змастіть форми для випікання кексів олією, влийте тісто так, щоб воно заповнило форми на половину.
  6. Випікайте при 180°C 25-30 хвилин.

У квітні з’являються тепличні огірки, помідори, кабачки, броколі, можна знайти багато свіжого салату, зелені й навіть перші ягоди. У нашій добірці зібрали страви з доступних сезонних овочів та зелені, які швидко й просто готувати. Зберігайте і додайте новинки у своє родинне меню!