Поки всі асоціюють холод і мряку з глінтвейном і какао, ми пропонуємо готувати смачні зупи! Миска гарячого супу — те, що точно зігріє, наситить і підніме настрій на всі пори року. Зберігайте 7 простих рецептів на кожен день.
Морквяний суп з імбиром
Морква — доступний продукт на усі 4 сезони. З неї можна готувати салати, смузі, робити гарніри. А суп з моркви та імбиру здивує!
Інгредієнти:
- 400 г моркви.
- 1 цибулина.
- 20 г імбиру.
- 1 невеликий апельсин.
- 0,5 л курячого бульйону.
- 100 г вершків.
- 20 г вершкового масла.
- 1 ст.л. олії.
Приготування:
- Почистьте і наріжте великими шматками моркву та цибулю.
- Розігрійте сковороду, додайте олію та масло. Обсмажте моркву і цибулю до золотистості при перемішуванні.
- Імбир почистьте і натріть, додайте до моркви.
- Влийте бульйон та варіть 30-40 хвилин до готовності моркви.
- Зніміть половину цедри апельсина, додайте в суп.
- Влийте вершки, доведіть до кипіння та обережно перебийте суп блендером.
Грибний крем-суп
Поєднайте смажені печериці з вершками й доступним плавленим сиром, щоб швидко отримати смачний крем-суп із грибним смаком.
Інгредієнти:
- 500 г печериць.
- 1 цибулина.
- 3 картоплини.
- 3-4 зубчики часнику.
- 1 плавлений сирок.
- 150 мл вершків.
- 1 ст.л. оливкової олії.
- Дрібка мускатного горіха.
- Сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Картоплю почистьте, наріжте кубиками й варіть у 0,5 л води.
- Цибулю почистьте, наріжте кубиками та обсмажте на олії. Додайте почищений і пропущений через прес часник.
- Гриби помийте, наріжте на четвертини, додайте до цибулі, обсмажуйте до легкої золотистості.
- Коли картопля готова, додайте гриби, цибулю, вершки, натертий плавлений сирок, спеції. Варіть до кипіння і повного розчинення сиру.
- Перебийте суп блендером і подавайте з грінками.
Мексиканський суп з кукурудзою
Мексиканські страви мають пікантні, насичені смаки та допоможуть зробити щоденне меню різноманітним. Використовуйте консервовані кукурудзу, квасолю й томати, щоб зберегти час. До цього супу можна додавати будь-яке м’ясо, рис, квасолю.
Інгредієнти:
- 200 г кукурудзи.
- 200 г червоної квасолі.
- 300 г томатів пелаті.
- 200 г яловичого фаршу.
- 3-4 зубчики часнику.
- Дрібка кумину.
- 1 свіжий перець чилі.
- Пучок кінзи.
- 1 ст.л. оливкової олії.
Приготування:
- Розігрійте сковороду, влийте олію та обсмажуйте яловичий фарш з сіллю, перцем та спеціями до золотистості. Туди ж додайте почищений і пропущений через прес часник.
- Консервовану квасолю і кукурудзу процідіть через сито.
- У каструлі змішайте консервовані томати, кукурудзу, квасолю, фарш, влийте іще 0,5 л води.
- Варіть суп 15 хвилин на малому вогні при кипінні.
- Для подачі наріжте перець чилі слайсами, подрібніть кінзу. Посипайте суп і подавайте.
Овочевий суп із сирними кульками
Сирні кульки — незвичайна альтернатива фрикадельок із м’яса. Готується дуже швидко й має дійсно супер сирний смак.
Інгредієнти:
- 2-3 картоплини.
- 1 болгарський перець.
- 1 морквина.
- 1 цибулина.
- 2-3 лаврових листи.
- 100 г твердого сиру.
- 0,5 яйця.
- 1 ст.л. борошна.
Приготування:
- Сир натріть, змішайте з яйцем і борошном. Добре перемішайте тісто і сформуйте маленькі сирні кульки. Покладіть їх до холодильника чи морозилки на 15-20 хв.
- Картоплю почистьте і наріжте кубиками, ставте варитися з лавровим листом.
- Моркву, цибулю і перець почистьте, наріжте кубиками. Обмажте на олії до золотистості.
- Коли картопля майже готова, всипте овочеву засмажку та сирні кульки. Варіть суп іще 10-15 хвилин до готовності кульок.
- Подавайте суп зі свіжою зеленню.
Місо суп з лососем
У класичному варіанті суп місо включає водорості, сир тофу, місо пасту і бульйон хондаші. Якщо ви полюбляєте азійську кухню, придбайте ці інгредієнти і додавайте різні доповнення, наприклад, лососеві спинки.
Інгредієнти:
- 300 г спинок лосося.
- 50 г місо пасти.
- 50 г сиру тофу.
- 15 г водоростей вакаме.
- 1 ч.л. кунжуту.
- 2-3 пера зеленої цибулі.
Приготування:
- Спинки лосося (чи стейк) варіть у 400 мл води до готовності.
- Додайте місо пасту, водорості, доведіть бульйон до кипіння.
- Тофу наріжте кубиками, додайте до супу, посипте кунжутом, посоліть та поперчіть до смаку і подавайте з подрібненою зеленою цибулею.
Суп із ковбасками
Простий, насичений суп із горошком та мисливськими ковбасками — ситна гаряча страва. Можете додати гострий перець, паприку, чилі, аби суп вийшов більш пікантним.
Інгредієнти:
- 150 г мисливських ковбасок.
- 200 г гороху.
- 2 картоплини.
- 1 морквина.
- 1 цибулина.
- 1 лавровий лист.
- 2 ст.л. олії.
Приготування:
- Горох замочіть у холодній воді на ніч. Наступного дня промийте і варіть пів години.
- Картоплю почистьте, наріжте кубиками, додайте до гороху, варіть ще 20 хв.
- Цибулину почистьте і наріжте кубиками, моркву почистьте і натріть. Обсмажте моркву і цибулю на сковороді з олією 5 хвилин.
- Мисливські ковбаски наріжте кільцями.
- Додайте в суп ковбаски, засмажку з цибулі та моркви, проваріть усе разом ще 10 хвилин. Посоліть до смаку і подавайте.
Зелений суп із броколі та шпинатом
Яскраво-зелений суп потішить узимку та навесні, коли ще так мало свіжої зелені. Корисний, насичений суп можна приготувати за 15-20 хвилин на обід або вечерю.
Інгредієнти:
- 300 г броколі.
- 100 г шпинату.
- 2 зубчики часнику.
- 400 мл вершків.
- 20 г вершкового масла.
Приготування:
- Цибулю почистьте і наріжте кубиками. Часник пропустіть через прес. Обсмажте цибулю й часник на вершковому маслі 2-3 хвилини.
- Броколі поламайте на часточки, всипте до каструлі й залийте вершками. Додайте цибулю, посоліть, поперчіть, варіть 10 хвилин.
- Шпинат помийте, додайте в суп. Варіть ще 5 хв до м’якості шпинату.
- Перебийте суп блендером і подавайте.
Готуйте з сезонних продуктів, додавайте овочі, прянощі та яскраві кольори, щоб кожен прийом їжі радував вас і родину. Морквяний, грибний, шпинатний крем-супи можна приготувати і порціями заморозити на декілька разів, інші — швидко готуються та смакують свіжими. Який варіант би не обрали, супи можна зробити смачними, красивими та з цікавими смаками. Зберігайте і куштуйте!