Домашнє печиво до кави: 4 рецепти, які підкорять ваше серце

111

Домашнє печиво — це простий, але дуже смачний десерт, який підходить для чаювання та перекусу, подобається дітям і дорослим. Щоб пригостити близьких чимось смачненьким, шукайте найкращі рецепти домашньої випічки на lvivskirecipes.com.ua. А ми підготували для вас добірку рецептів, з якими чудово впораються навіть новачки.

Печиво «Орео»

Якщо ви вважаєте, що популярне печиво складне в приготуванні, то помиляєтесь. Скористайтесь нашим рецептом і все обов’язково вдасться!

Для тіста вам знадобиться:

  • Борошно пшеничне — 150 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Какао — 50 г;
  • Вершкове масло — 130 г;
  • Розпушувач — 10 г.

Для начинки:

  • Вершкове масло — 70 г;
  • Вершковий сир — 100 г;
  • Цукрова пудра — 150 г.

Приготування:

  1. З’єднайте просіяне борошно з какао та розпушувачем. Масло збийте міксером із цукром і додайте до борошна. Замісіть тісто, обгорніть харчовою плівкою та залиште в холоді на годину.
  2. Розкачайте в пласт (4 мм завтовшки) і виріжте кружальця. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 10 хвилин.
  3. Розм’якшене масло збийте з цукровою пудрою і вершковим сиром. Коли печиво охолоне, змастіть його начинкою, з’єднавши по дві штучки.

Пісочне печиво

Для приготування легкого розсипчастого печива візьміть:

  • Вершкове масло — 220 г;
  • Цукор — 150 г;
  • Яйця — 3 штуки;
  • Сухі дріжджі «Львівські» — 10 г;
  • Вода — 80 мл;
  • Борошно — 500 г;
  • Сіль — дрібка;
  • Ваніль — на смак.

Приготування:

  1. Масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким, а потім змішайте з цукром і ваніллю, збийте міксером. Додавайте по одному яйцю і продовжуйте збивати. Всипте сіль, просіяне борошно, сухі дріжджі. Влийте теплу воду і замісіть тісто. Залиште на одну годину підходити.
  2. Розкачайте тісто в пласт, присипте цукром і поріжте квадратиками. Випікайте за температури 180 градусів протягом 20 хвилин.

Печиво з йогурту

Приготуйте ніжне печиво з наступних інгредієнтів:

  • Йогурт фруктовий — 150 мл;
  • Борошно пшеничне — 350 г;
  • Яйце — 1 штука;
  • Цукор — 180 г;
  • Масло вершкове — 80 г;
  • Розпушувач — 1 чайна ложка;
  • Крохмаль — 30 г;
  • Сіль;
  • Цукрова пудра.

Приготування:

  1. Яйце збийте з цукром і дрібкою солі. Влийте розтоплене масло та йогурт — перемішайте.
  2. В кілька порцій додайте борошно, змішане з крохмалем і розпушувачем, ретельно перемішуючи.
  3. Формуйте печиво і викладайте на деко з пергаментним папером. Випікайте за температури 180 градусів 20 хвилин.

Печиво на амонію

Легке та хрустке печиво можна приготувати з наступних інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне — 500 г;
  • Яйця — 2 штуки;
  • Цукор — 80 г;
  • Сметана — 80 г;
  • Маргарин — 130 г;
  • Амоній — 10 г;
  • Ванільний цукор — 1 пакетик;
  • Цукрова пудра — 15 г.

Приготування:

  1. Нарізаний шматочками маргарин додайте в просіяне борошно, подрібніть ножем. Збийте яйця з цукром — додайте до борошна. Покладіть амоній, сметану та ванільний цукор. Замісіть тісто та залиште на 10 хвилин.
  2. Розкачайте тісто в пласт товщиною один сантиметр і формочками виріжте печиво. Випікайте за температури 180 градусів 25 хвилин. Готовий десерт посипте цукровою пудрою.

Бажаємо приємного чаювання в затишній домашній атмосфері!