Вечеря нашвидкуруч: 6 простих рецептів, які можна приготувати за пів години

5101

Аби приготувати смачну вечерю, не обов’язково весь день стояти біля плити. Піца, бургери з МакДональдз і суші теж бувають не кращим варіантом. Коли ви втомлені й поспішаєте додому з роботи, треба швидко нагодувати дітей, або просто хочеться не заморочуватися, приготуйте швидкі страви з нашої добірки.

Зберігайте 6 рецептів-виручалок:

1. Паста з тунцем та морквою

Паста з тунцем та морквою
фото Depositphotos

Паста — продукт, який можна смачно приготувати з будь-чим. Овочами, м’ясом, сиром, песто, зеленню, грибами. Є дуже багато рецептів пасти, а з консервованим тунцем вона вийде ситною і корисною.

Інгредієнти:

  • 200 г макаронів.
  • 1 банка консервованого тунця у власному соку.
  • 2 великі морквини.
  • 2-3 зубчики часнику.
  • 1 ст.л. тертого сиру пармезан (або іншого твердого сиру).
  • 100 мл вершків.

Як приготувати:

  1. Макарони відваріть за рецептом на упаковці до стану «майже готові». Краще трішки недоварити, ніж отримати кашу. Промийте макарони водою.
  2. Моркву помийте, почистіть і натріть на крупну тертку. Розігрійте сковороду, додайте олію та обсмажте моркву 3-4 хвилини.
  3. Часник почистьте і подрібніть, додайте до моркви. Сир натріть.
  4. Додайте на сковороду тунець, макарони, половину сиру та вершки, добре перемішайте і протушкуйте 5-10 хв. При подачі посипте пасту рештою сиру та зеленню, можна збризнути соком лимона.

2. Пиріг з лаваша

Пиріг з лаваша
фото Depositphotos

Найпростіший пиріг для вечері або коли хтось несподівано прийшов у гості. Лаваш або заморожене листкове тісто бережуть години часу, ще й кухню від борошна прибирати не доведеться.

Інгредієнти:

  • 2 лаваші.
  • 150 г сиру моцарела (або бринзи).
  • 200 г домашнього сиру.
  • 3 яйця.
  • 150 г молока.
  • 20 г вершкового масла.
  • Пучок кропу та петрушки.

Як приготувати:

  1. Моцарелу  або бринзу натріть на тертці та змішайте з домашнім сиром та 2 яйцями. Посоліть і вимішайте. Додайте попередньо вимиту й подрібнену зелень.
  2. Молоко та ще одне яйце збийте, посоліть.
  3. Лаваш порвіть руками або розріжте на частини.
  4. Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
  5. Сформуйте пиріг: лаваш вмочаємо у молочну суміш, викладаємо у форму, змащуємо шаром сиру, притискаємо наступним шматком лаваша.
  6. Пиріг відправте в розігріту до 180°C духовку на 20 хв. Пиріг має зарум’янитися.

3. Ліниві вареники

Ліниві вареники
фото Depositphotos

Хоч вареники ліниві, на смак не гірші за звичайні. Українці винайшли тайм-менеджмент разом із цією стравою. Користуйтеся!

Інгредієнти:

  • 0,5 кг домашнього сиру.
  • 1 склянка борошна.
  • 1 яйце.
  • 2 ст.л. цукру.
  • Сметана для подачі.

Як приготувати:

  1. Змішайте сир, яйце, цукор та добре вимішайте.
  2. Поступово додавайте борошно і вимісіть тісто.
  3. Посипте стіл борошном, руками скачайте ковбаску з тіста. Розріжте ковбаску на шматочки.
  4. Закип’ятіть воду і обережно закидайте ліниві вареники. Варіть близько 5 хв.
  5. Подавайте зі сметаною, можна додати будь-які фрукти, ягоди, джем чи варення.

4. Теплий овочевий салат

Теплий овочевий салат
фото Depositphotos

Швидкість приготування цього салату в основному буде залежати від швидкості нарізки. Трішки підсмажити овочі, заправити, й салат або гарнір до м’яса готовий.

Інгредієнти:

  • 2 кабачки або цукіні.
  • 1 морквина.
  • 1 червона цибуля.
  • 2 шт. болгарського перцю.
  • 2 ст.л. соєвого соусу.
  • 2 помідори.
  • 2 зубчики часнику.

Як приготувати:

  1. Помийте і обсушіть усі овочі. Наріжте тонкою соломкою кабачки, моркву, перець (метод нарізки жульєн). Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а помідор невеликим кубиком.
  2. Розігрійте сковороду і по черзі обсмажте кабачки, перець, моркву, цибулю. Змішайте овочі й додайте помідор.
  3. Посоліть і поперчіть салат, розчавіть часник і долийте соєвий соус. Змішайте все разом та смакуйте, поки гаряче!

5. Стейки зі свинини

Стейки зі свинини
фото Depositphotos

Здається, що м’ясо готувати дуже довго. Насправді стейки можна не маринувати, а просто купити по дорозі додому й одразу підсмажити. Готуйте в соусі, щоб вони були м’якими і соковитими.

Інгредієнти:

  • 2 свинячих стейки на кістці (близько 3 см у висоту).
  • 1 ч.л. меду.
  • 2-3 зубчики часнику.
  • 2 ч.л. гірчиці в зернах.
  • 1 ст.л. соєвого соусу.

Як приготувати:

  1. Свинину нарізати або взяти готові стейки, обсушити рушником, посолити й поперчити.
  2. Обсмажити на добре розігрітій сковороді по 2 хв з кожного боку, перевертаємо і ще раз обсмажуємо. Має утворитися скоринка, але готовим м’ясо ще не буде.
  3. Стейки покладіть в окрему посудину.
  4. Обсмажте дрібно нарізаний часник, тоді на маленькому вогні готуємо соус. Додайте на сковороду мед, гірчицю і соєвий соус, а також залишки соку з м’яса. Проваріть кілька хвилин.
  5. В соус поміщаємо стейки, готуємо на маленькому вогні ще 5-7 хв під кришкою. Перевертайте м’ясо, щоб соус розподілився по всій площі. Стейки можуть «дійти» вже без нагріву. Коли сік з м’яса при натисканні не буде рожевим, стейки готові.

6. Кекс у чашці

Кекс у чашці
фото Depositphotos

Настільки простий рецепт шоколадного кексу, що вкластися можна в 5 хв. Чудовий варіант як десерт до попередніх страв. А приготувати можна навіть у ситуації, коли холодильник майже пустий. Додайте ягоди, горішки або банан замість цукру, і такий десерт вам не набридне.

Інгредієнти:

  • 1 яйце.
  • 1 ст.л. борошна.
  • 1 ст.л. какао.
  • 0,5 ст.л. цукру.
  • 1 ст.л. вершків.
  • 0,5 ч.л розпушувача.

Як приготувати:

  1. Змішайте борошно, цукор, какао, розпушувач, перемішайте.
  2. Додайте яйце, вершки і добре збити вінчиком.
  3. Змастіть чашку вершковим маслом, налийте суміш і випікайте в мікрохвильовці 2-3 хв (залежно від потужності).

Вечерю чи обід можна легко приготувати за пів години. При цьому якість страви буде не гіршою, як з ресторану. Головне — вибрати свіжі, якісні продукти. Тоді навіть простий салат принесе вам гастрономічне задоволення. Зберігайте добірку й економте час, який варто провести з рідними чи за відпочинком.

підготувала Катя Вогник спеціально для vsviti.com.ua