6 рецептів незвичайних страв із сезонних продуктів червня

3783
Depositphotos, автор фото manera

На початку літа кожне приймання їжі нагадує свято, адже свіжі овочі та фрукти можна легко купити у фермерів чи зібрати з грядки. Черешні, огірки, салат, приправи та зелень можна їсти хоч щодня та збагачувати організм вітамінами. Щоб усе це не набридло, спробуйте модернізувати звичні гарніри, напої й салати:

Гратен з молодої картоплі

Що потрібно: 400 г молодої картоплі, 100 г вершків, 2 зубчики часнику, 100 г твердого сир, дрібка мускатного горіха, 1 ст.л вершкового масла.

Як готувати:

  • Картоплю помити, почистити. нарізати тоненькими слайсами. Можна використати мандалину;
  • Часник почистити та почавити;
  • Вершки закип’ятити, додавши мускатний горіх, сіль та перець до смаку. Додати до суміші часник;
  • Візьміть форму для запікання, змастіть маслом, викладіть туди картоплю та залийте вершковою сумішшю. Запікайте пів години при 180 °C. Тоді присипте сиром та запікайте до рум’яної скоринки.

Салат з кабачка

Що потрібно: 300 г кабачка, 100 г бринзи, 50 г руколи, 1 ст.л кунжуту, 1 ч.л лимонного соку, 1 ст.л оливкової олії.

Як готувати:

  • Кабачки наріжте кубиками, посоліть та підсмажте 2-3 хв;
  • Бринзу наріжте кубиками, руколу порвіть на невеликі шматки;
  • Об’єднайте кабачки, руколу, бринзу, посипте кунжутом, додайте олію та сік лимона, перемішайте. За бажанням можна додати трішки соєвого соусу.

Піца зі спаржею

Що потрібно: 300 г спаржі, 200 г сиру моцарела, 50 г сиру пармезан.

Для тіста: 250 г борошна, 150 г води, 1 ст.л олії, 5 г сухих дріжджів, 1 ч.л цукру.

Як готувати:

  • Тісто можна купити заморожене, або ж використайте простий рецепт. Борошно просіяти, змішати з дріжджами, цукром, влити теплу воду та замісити. Накрити серветкою та дати постояти годину. Тісто має збільшити в 2 рази. Тоді візьміть шматок та розкачайте;
  • Перед тим, як випікати, дайте тісту постояти просто на формі.
  • Сир моцарелу нарізати кільцями та викласти на тісто;
  • У спаржі відрізати основу, якщо потрібно. Тоді подрібнити економкою чи ножем на дрібні смужки. Викласти на сир;
  • Пармезан натріть на дрібну терку та посипте піцу(можна використати інший твердий сир);
  • Випікайте приблизно 20 хвилин при 180 °C.

Молода тушкована морква

Свіжа, невеличка морква з грядки зберігає багато вітамінів та корисних ефірних олій. Їсти її корисно просто свіжою. Але, звісно, хочеться різноманітності. Спробуйте моркву як гарнір.

Що потрібно: 400 г молодої моркви, 5 зубчиків часнику, 50 мл червоного вина, гілочка розмарину, 2 ст.л оливкової олії.

Як готувати:

  • Розігрійте сковороду з оливковою олією, обсмажте корені моркви до золотавого кольору;
  • Дрібно наріжте часник, розмарин і додайте на сковороду. Смажте ще 1-2 хвилин, щоб спеції передали свій аромат;
  • Посоліть моркву, тоді влийте вино та тушкуйте 5-6 хвилин.

Полуничний пудинг

Що потрібно: 300 мл молока, 300 г свіжої полуниці, 1 ст.л кукурудзяного крохмалю, 50 г цукру.

Як готувати:

  • Полуницю помити, висушити рушником та перемолоти у блендері. Перетерти пюре через сито;
  • Молоко довести до кипіння у каструлі, додати цукор;
  • У молоко влити полуничне пюре та знову довести до кипіння;
  • Взяти кілька ложок холодного молока і додати туди крохмаль. Розмішати, щоб не було згустків;
  • Додаємо крохмаль в полуничну масу порціями. Постійно помішуємо, щоб пудинг вийшов однорідним. Варити кілька хвилин.
  • Розлити пудинг у формочки, охолодити до кімнатної температури та залишити в холодильнику на пів години.

Лимонад з огірка

Свіжий та корисний напій. Можна не купувати лимонад, а просто використати овоч з грядки.

Що потрібно: 2 огірка, 1 ст.л цукрового сиропу, 1 ст.л лимонного соку, 2 гілочки м’яти, 200 мл газованої води.

Як готувати:

  • Подрібнити огірки та вичавити сік із них;
  • Змішати воду, сироп, лимонний сік та огірки в склянці. Додайте лід, щоб охолодити. Прикрасити можна листям м’яти та кільцями огірка.

Насолоджуйтеся свіжими овочами та фруктами червня та готуйте прості страви з нашої підбірки. Вони допомагають перейти на здорове харчування і при цьому харчуватися смачно. Оригінальна подача, прикраси з зелені та використання свіжих приправ зроблять навіть просту запечену картоплю святом для ваших рецепторів.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти