Рецепти ідеального імбирного печива на Різдво

2801

Ідеальність у кожного своя. Комусь у десерті головне прянощі, а комусь — більше шоколаду. Хтось вважає, що в кожному печиві має бути своя родзинка, а хтось їх взагалі не любить і дістає з випічки. Ми зібрали зразу 5 різних рецептів: від класичного до ось цих усіх шоколадів та горішків. Щоби кожен міг обрати свою різдвяну ідеальність.

Варіант № 1: Простий рецепт імбирного печива

Незмінна класика серед різдвяних десертів — традиційні імбирні пряники з медом. Для них треба: Інгредієнти: по 3 ст.л меду та цукру, 200 г цукрової пудри, 1 білок та 1 ціле яйце та 100 г вершкового масла. Півтори склянки борошна, 1 ч.л соди, по 2 ч.л імбиру та кориці меленої. По дрібці коріандру та мускатного горіха.

Як приготувати:

Змішайте в невеликій каструлі мед із цукром та всіма прянощами. Поставте на легкий вогонь та дайте цукру розчинитися. Потім, додайте масло й соду, розмішайте до однорідності. Вимкніть плиту та дайте суміші охолонути.

Змішайте медовий розчин із цілим яйцем. Поступово додавайте борошно, замішуючи тісто. Воно має бути еластичним, але не надто тугим. Дайте йому полежати в холодильнику 30 хвилин. Потім вирізайте з тіста фігурки: імбирного чоловічка, сніговика, сніжинки та сердечка тощо. Викладіть на пергаментний папір та випікайте за температури 180 градусів. Печиву треба не більше 10–12 хвилин. Бо коли воно охолоне, то стане ще більш твердим.

Як прикрасити печиво? Треба збити один білок до густої білої піни. Потім, додати цукрову пудру та ще раз збити глазур. Пересипати її в кондитерський мішок і розмалювати вже холодне печиво. Дати глазурі засохнути. Можна, також, повністю покрити білим фоном печиво. А коли глазур застигне — розмалювати печиво харчовими фарбниками.

Варіант № 2: Шоколадно-імбирне печиво

Саме для тих, кому ідеальність — це шоколад. Для такого печива треба: 700 г борошна, по 4 ч.л імбиру та какао, 1 ч.л соди та 200 г масла (з високим відсотком жирності). Плитка шоколаду молочного, 2 яйця, 2 ст.л меду та 300 г цукру. Окремо — 2 ст.л цукрової пудри.

Як приготувати:

Висипте борошно в миску. Змішайте його з какао, содою та прянощами. Додайте нарізане масло та розітріть його з борошном руками. Потім, ще раз розітріть усе з цукром.

На водяній бані розтопіть половину шоколаду та змішайте його з медом. Додайте туди яйця та влийте цю суміш у миску з борошном. Ретельно замішуйте тісто, а потім дайте йому постояти 20 хвилин у холодильнику.

Розрівняйте тонкий шар тіста та виріжте новорічні фігурки. Викладіть на деко та випікайте за температури 180 градусів, не більше 15 хвилин. Другу половину шоколаду розтопіть на бані, змішайте з цукровою пудрою та розмалюйте цією сумішшю печиво. Дайте йому охолонути.

Варіант № 3: Імбирне печиво з апельсином

Додаємо в печиво свіжий імбир, перетертий у пюре. Крім нього, треба: 1 апельсин та 1 лимон, 2 склянки борошна та 1 яйце + 1 жовток. Розпушувач тіста або сода, 150 г вершкового масла, склянка цукру та прянощі: мускатний горіх, коріандр, кориця. Імбирне печиво зі свіжим імбиром
простий рецепт імбирного печива

Як приготувати:

Борошно треба просіяти, змішати з розпушувачем, тертим імбиром та прянощами. Можна ще додати дрібку солі. Масло збийте з цукром, потім, додайте яйця. З цитрусових зніміть цедру. Замішайте все в тісто та покладіть його в холодильник на 20–30 хвилин.

Розрівняйте тісто, наріжте печиво та викладіть на деко, змащене маслом. Випікайте 20 хвилин за температури 175–180 градусів. Гаряче печиво треба змастити кілька разів апельсиновим соком та посипати цукром, перетертим з апельсиновою цедрою.

Варіант № 4: Дієтичне імбирне печиво

Беремо домашній сир — 200 г та 50 г висівок подрібнених, 1 білок яйця та 3–4 ст.л борошна грубого помелу. По 1 ч.л какао та розпушувача, 70 г рідкого меду та по 2 ч.л імбиру сухого й кориці. Трішки солі, кардамону й мускатного горіха.

Як приготувати дієтичне імбирне печиво:

Сир перебийте так, щоб із нього повністю зникла зернистість. Окремо в густу піну збийте білок та змішайте із сиром. Додайте мед і всі прянощі. Борошно змішайте з розпушувачем, висівками та іншими компонентами. Поєднайте все та замісіть тісто. Дайте йому полежати в холодильнику 1–2 години.

Розрівняйте тонкий шар тіста та виріжте тонким ножем фігурки. Випікайте на деку, застеленому пергаментним папером. Температура не більше 180–190 градусів, а час — не довше 15 хвилин. Таке печиво можна покрити медом, посипати кунжутом, додати в нього сухофрукти чи родзинки.

Варіант № 5: Імбирне печиво з горіхами

Немає такого печива, яке не можна покращити хрусткими горішками. Ми додали рецепт десерту з мигдалем — бо це найбільш класичне поєднання. Але, ви можете замінити мигдаль чим завгодно: фундуком або ж, навіть, простими волоськими горіхами.

Для печива треба: 300 г борошна, 100 г цукру та 70 г меду, 200 г масла та 2 яйця. Також, по 1 ч.л солі, розпушувача тіста, імбиру меленого та ванільного цукру. Мигдаль (десь 50–70 г у вигляді пластівців) та 20–30 мл молока, трохи олії.

Як приготувати:

Збийте масло з цукром і медом, потім додайте яйце, ванільний цукор та всі прянощі, ще раз збийте все ретельно. Борошно треба двічі просіяти і змішати з розпушувачем.

Замісити тісто й завернути в харчову плівку. Покласти в холодильник на 1–2 години. Дістати та розрівняти в тонкий пласт, нарізати фігурки печива. Викласти на деко, змащене олією. Змастити кілька разів печиво молоком. Випікати 10 хвилин за температури 190 градусів. Потім зменшити температуру до 170 градусів, посипати густо мигдалевими пластівцями й випікати печиво ще 20–25 хвилин. Коли воно трішки охолоне — можна посипати цукровою пудрою.

Готуєте вдома імбирне печиво на Різдво?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти