8 класних сучасних мультфільмів, які варто переглянути до Дня захисту дітей і не тільки

2069

Міжнародний день захисту дітей відзначають 1 червня з 1950 року. Це привід нагадати, що діти — це маленькі люди, громадяни, особистості. Не втілення мами з татом, не хтось слабкий і нерозумний. Так, діти потребують захисту та відстоювання прав дорослими. Та найбільше вони потребують любові та підтримки. Колись, ставши дорослим, вони не будуть згадувати, як батьки старалися на роботі для них, але точно згадають веселі вечори, проведені разом, чи слова підтримки.

До цього дня ми створили тематичну добірку — зібрали 8 найкращих сучасних мультфільмів. Вони підійдуть для перегляду з дітьми різного віку, тож приємного перегляду:

1. Моана (Moana, 2016)

Маленька та сильна дівчинка готується стати вождем племені. На їх острові серед океану раніше все було гаразд, але з часом засихають кокоси, не ловиться риба. Тож дівчина бере долю у свої руки та через океан відправляється на пошуки напівбога Мауї. Тільки він може допомогти дівчині і її племені. Але схоже, що й самому Мауї допомога не буде зайвою. Мультфільм веселий, з жартами та гарною музикою. У кращих традиціях Дісней.

2. Думками навиворіт (Inside Out, 2015)

У світі все частіше говорять про емоційний інтелект та розуміння свого внутрішнього світу. Через цей мультфільм легко пояснити емоції та роботу мозку дитині. Мультфільм про дівчинку Райлі. Через переїзд, стрес, їй важко боротися з емоціями і в голові починається переполох.

Зі всіма стається радість, буває і печалька, і гнів. Не варто ховати чи придушувати те, що всередині. Тільки розібравшися з емоціями, можна стати щасливим та порозумітися з рідними.

3. Людина-павук: Навколо всесвіту (Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2018)

Улюблений персонаж Пітер Паркер потрапляє в чергову перипетію. Він передає свої обов’язки підлітку Майлзу. Герою потрібна допомога, і в цьому допомагає незвичайний портал. Виявляється, паралельні світи таки існують! У кожному з них живе свій павучок. Десь це детектив, десь старенький чоловік, свин-павук чи анімешна дівчинка Пені. Збирається дуже дивна команда, але герої мусять об’єднатися, щоб врятувати місто.

4. Ранго (Rango, 2011)

Весела комедія про хамелеона Ранго. Він мріє про сцену та виступи в тераріумі, але не має досить реквізиту чи просто боїться. Несподівано домашній хамелеон опиняється серед суворої пустелі. Ранго знайомиться з тамтешніми мешканцями й видає себе за героя, стає мером містечка Грязюка. Обман зрештою розкривається, але в Ранго все ще є шанс стати героєм та врятувати містечко!

5. Острів собак (Isle of Dogs, 2018)

Зворушливий мультфільм про дружбу та відданість. Не “миленький мульт про песиків”, а стрічка, яка торкнеться душі. Собак всього світу запроторили та острів зі сміттям через дивний собачий грип. Маленький хлопчик приземляється там, аби знайти свого кращого друга. А собаки з вожаком допомагають хлопцю.

6. Рататуй (Ratatouille, 2007)

У світі французької ресторанної кухні знайшлося місце і для маленького щурика. Ремі з дитинства тонко відчував смаки та поєднував їх в уяві. Тим часом вся щуряча сім’я їла сміття і не розуміла Ремі. Щур загубив родину і потрапив до ресторану видатного кухаря з Густо. Його чекають кухарство, знайомство з кращим другом, визнання завдяки страві “рататуй” та возз’єднання з сім’єю. Мультфільм надихає вірити в себе й плекати свої таланти.

7. Сімейка Адамсів (The Addams Family, 2019)

Сучасна версія старого мультфільму про Адамсів. Комедія про незвичну, похмуру сім’ю знайома нам з коміксів та фільмів. В новій обробці ми знову бачимо історії закоханих Гомеса й Мортіши, їх дітей Венздей та Пагзлі. Сім’я через свою незвичність 30 років жила якомога далі від людей на пагорбі. Але люди побудували новий комплекс просто під горою. Комусь доведеться поступитися чи люди та монстри почнуть жити в злагоді?

8. Монстри на канікулах (Hotel Transylvania, 2012)

Весела стрічка, в якій розкриваються сімейні проблеми. Татусь Дракула виховує дочку, хвилюється за неї й опікує від всього світу. Поява Джонні, простого людського хлопця в лігвищі монстрів, змінює життя в готелі Трансильванія. Комедійні ситуації, роздуми про батьківство і веселий сюжет роблять мультик ідеальним для всієї родини. Гарний настрій та сміх точно супроводжуватимуть вас під час перегляду!

У дітей теж є чому повчитися. Спільний перегляд мультфільмів чи похід в кіно зблизять вас, дозволять краще розуміти один одного в спілкуванні. Навіть, коли діти вже подорослішали, обирайте цікаві для вас обох стрічки та спілкуйтеся. А початок літа якраз чудова пора, щоб почати спільні прогулянки!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти