10 класних фільмів, які перенесуть вас у літо

14447

Немає нічого кращого, аніж літо взимку. І під кінець зими завжди хочеться, нарешті, літа, яке завжди незмінне: яскраве сонце, засмага, усе вкрите зеленим листям. І, бажано, не просто літа, а відпустки десь в Італії, Греції. Чи інших курортних країнах. Ми зробили добірку фільмів якраз на такий випадок. Вони допоможуть на годинку-дві переміститися в справжнє літо.

1. Під сонцем Тоскани (Under the Tuscan Sun, 2003)

Хто каже, що готовий у цьому житті до різних змін — просто не був на місці головної героїні цього фільму. Вона водночас переживає розлучення, їде у відпустку та купує будинок в Італії, не перевіривши його придатність для життя.

Але, хіба для життя в Тоскані треба багато? Усе є поряд, і будинок завжди можна відбудувати. А, разом із ним, і своє життя. Героїня вчиться боротися з проблемами, розуміти зовсім інших людей та відволікатися від душевних переживань. І все це — у спекотній та романтичній Італії.

2. Хороший рік (A Good Year, 2006)

Цього разу в центрі подій — чоловік середніх років, успішний бізнесмен, у якого все в житті йде за планом. І в ці плани зовсім не входило провести літо на винограднику. Але, як в істинного француза, у нього з вином була своя історія: дитинство серед виноградників, пристрасть до вина, яка передається в спадок.

Чоловік забуває про цю пристрасть, тож коли йому дістається дім із виноробнею в спадок, герой одразу вирішує його продати. Але, поки він вирішує цю справу, спогади повертаються, а шарм класичного французького життя бере його в полон.

3. Мамма Міа! (Mamma Mia!, 2008)

Яскравий, насичений, емоційний, гучний — так можна описати цей фільм. А, як інакше, коли знімали його в Греції? Літо, острів Санторіні, романтика та море — що ще потрібно для щастя. Головній героїні все ж дещо потрібно: щоби батько приїхав на її весілля.

Дівчина не знає, хто її батько, адже мама завжди тримала це в таємниці. Проте, наречена не втрачає віри: вона запрошує на острів усіх трьох найближчих чоловіків матері. Довідується зі щоденника, що вони мали відносини, тож зве їх на весілля, щоби таки вивідати, хто з них її батько.

Така історія, ще й у настільки прекрасному місці — підніме настрій, навіть, у найпохмуріший день. А, приємним бонусом буде акторський склад, в обличчі Пірса Броснана, Меріл Стріп та інших.

4. Дружина напрокат (Just Go with It, 2011)

Головний герой — вміє справляти враження на жінок. Він давно вивідав, що головне розповісти зворушливу історію, у яку повірить жінка, щоби заполонити її серце. Так сталося й цього разу: молоденька красуня повірила в його історію про болюче розлучення.

Проте, усе вийшло з-під контролю: дівчина хоче познайомитися з колишньою дружиною. Як же це влаштувати, якщо ніякої дружини не було? Вчасно, колега головного героя погоджується зіграти роль колишньої. Та на цьому — веселощі тільки починаються. Легка літня комедія доповнюється неймовірними пейзажами Гаваїв та Каліфорнії.

5. Моє велике грецьке літо (My Life in Ruins, 2009)

Головна героїня родом із Греції, але все життя жила в Сполучених Штатах. Вона повертається на рідну землю, щоби вивчити грецьку мову та бути ближчою до свого коріння. Паралельно, влаштовується гідом у туристичну фірму. Здається, це ідеальний план: насолоджуватися країною та розповідати про її велич туристам з усього світу.

Проте, за класикою кіно, усе йде не за планом: героїня ненавидить свою роботу, ненавидить колег, не розуміє туристів. Навіть літо в чудовій Греції більше не приносить їй задоволення. Лише після одного випадку — усе починає змінюватися. А, ми — будемо спостерігати за цими змінами, та за великим грецьким літом.

Якщо вам сподобається фільм, то пропонуємо подивитися і продовження: Моє велике грецьке весілля, 1 і 2 частини.

6. Їсти молитися кохати (Eat, Pray, Love, 2010)

Легендарний фільм із Джулією Робертс, який можна переглядати щороку. Заснований на реальній історії жінки, яка написала книгу про своє життя. З книги зробили сценарій, зняли ті ж місця, у яких була жінка — й отримали культову історію жінки, яка шукає себе в прекрасних куточках цього світу. Розповідати багато марно, його треба просто дивитися й насолоджуватися.

7. Готель «Меріголд». Кращий з екзотичних (he Best Exotic Marigold Hotel, 2011)

Думаєте, що в літньому віці життя закінчується і вже немає місця новому? Ця історія показує нам інших варіант перебігу подій. Компанія пенсіонерів із Великобританії не просто відправилася в маленьку подорож. Вони кинули все, та поїхали жити в готель, який знаходиться за тисячі кілометрів від дому — в Індії.

Інший клімат, інша культура, інша ментальність та зовсім відмінні уявлення про комфорт. Британці, які переїхали жити в Індію, це вже дивно. А, британські пенсіонери — взагалі герої та авантюристи. Фільм із таким початком історії просто неможливо не подивитися.

8. Відпочинок на межі нервового зриву (Ni à vendre ni à louer, 2011)

У цьому фільмі поєднуються життєві історії різних людей: панки, пенсіонери, туристи, спортсмени та різні диваки збираються в одному місці. Усі вони дісталися до моря своїми шляхами: хтось на електричці, а хтось на кабріолеті. Але, усі вони мріють про одне: влаштувати собі незабутній відпочинок на березі моря. Проте, на перепоні стає низка безглуздих та кумедних ситуацій. Легка французька комедія — те що треба, щоби на душі стало тепліше.

9. Євротур (Eurotrip, 2004)

Група молодих американців відправляється в тур Європою, щоби знайте одну дівчину, з якою головний герой познайомився через листування. На шляху їх чекає купа кумедних, захопливих, а, часом, безглуздих пригод.

З усіх комедій у стилі роуд-муві — це найголовніша. Легендарний фільм, який повинен хоча б раз подивитися кожен, хто цікавиться темою подорожей. А, також кожен, у кого є почуття гумору.

10. Римські пригоди (To Rome with Love, 2012)

Літо та Італія — це вже ідеальна суміш. Додамо ще до цього сценариста Вуді Алена, який, навіть, зіграв у фільмі одну з ролей. Додамо романтики та багато жартів, переплетених у цікавому сюжеті. Додамо таких акторів, як Алек Болдвін та Пенелопа Крус. І, отримаємо саме той фільм, який треба дивитися, щоби поринути ненадовго в літо.

У фільмі перетинаються історії абсолютно різних людей, але всі вони однаково захопливі. Якщо ви вже бачили такі популярні фільми зі списку, як Євротур — то цей, стане приємною новинкою.

Ви маєте улюблені фільми, які підіймають настрій взимку? Діліться в коментарях та доповнюйте нашу добірку.

підготувала Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти