Храм літаючих ченців Шаолінь

722

Ця крихітна помаранчева фігура, що летить над футуристичною структурою на вершині гори Суншань у Китаї – дійсно ченець, хоча літає він зовсім не за допомогою медитації. В основі структури прихований гігантський вентилятор, що нагнітає повітря в вертикальну аеродинамічну трубу на зразок тих, що використовуються для скайдайвінга.

Розроблений латвійськими архітекторами зі студії Mailitis комплекс був урочисто відкритий нещодавно. Храм Літаючих Ченців Шаолінь являє собою 230-місцевий амфітеатр, де монахи Шаолінь можуть влаштовувати свої щотижневі шоу. Важко уявити, як аеродинамічна труба вписується в схему речей, але за словами архітекторів, “концепт розповідає про історію Дзен і Кунг-фу за допомогою артистичних уявлень і архітектурного плану самої споруди”.

У горах Сушань знаходиться Монастир Шаолінь, що входить до списку пам’яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, який також вважається місцем народження бойових мистецтв Кунг-фу і дзен-буддизму.

Хороші новини полягають у тому, що аеродинамічна труба буде відкрита не тільки для ченців, але і для широкої публіки. Будь-який бажаючий зможе одягнути спеціальний костюм і летіти у повітрі, немов птах.



• не пропусти