Надзвичайні погодні явища, що виглядають як біблійні кари

1932

Не важливо на скільки непередбачувана погода, все ж ми, як правило, очікуємо, що її аномалії обмежуватимуться певним переліком подій, з якими ми більш-менш знайомі. Однак, іноді на нашій планеті відбувається таке, що неможливо втриматися від біблійних асоціацій.

Йдеться про найрідкісніші і воістину вражаючі погодні явища з усіх, що людям доводилося бачити. І криваво-червоний дощ – не найдивніше з них.

Кривавий дощ

Ті, кому довелося побачити це, ніколи не забудуть. Кривавий дощ – досить поширене явище, і йому навіть присвячена спеціальна стаття у Вікіпедії. Останній гучний випадок стався в 2001 році, коли червону зливу спостерігали у індійському штаті Керал.

Якщо ви подумали, що це одна з древніх кар єгипетських знову послана Всевишнім, щоб покарати нас, можете заспокоїтися. Автори перших повідомлень були практично впевнені, що мова йде про вторгнення іншопланетян.

Потім вчені (дивом уникли побиття камінням) все ж провели хімічний аналіз води і виявили, що за цим страхітливим явищем стоїть всього лише цвітіння червоних водоростей.

Дощ із жаб (а також птахів і риб)

Ще один вид дощу, який, можливо, набагато більш поширений, ніж ви хотіли б думати. Схоже, улюбленим місцем приземлення повітряних амфібій є Великобританія: в 1996 році потік жаб хлинув з небес на містечко Лландеві в Уельсі, а в 1998 році це повторилося в Лондоні. У 2010 році по американському штату Арканзас було завдано повітряного удару… величезною зграєю чорних дроздів. Щось подібне було в 2011-му в Італії, тільки там з неба падали голуби.

Але найдивнішим з усіх подібних чудес можна визнати феномен, що повторюється щорічно в травні або червні в Гондурасі. Lluvia de Peces – рибний дощ, давно перетворився на якусь подобу свята в департаменті Йоро. З неба разом із струменями зливи падають тисячі рибин, які виблискують лускою на каменях вулиць, до тих пір, поки радісні жителі не зберуть їх, щоб приготувати на вечерю.

Вчені досі не можуть прийти до спільної думки з приводу причини цих дивних дощів (можливо, тому, що єдиної причини не існує), проте, одна з найбільш правдоподібних теорій говорить, що торнадо підхоплює нещасних створінь і через деякий час кидає, мертвих або живих, на величезній відстані від їхньої домівки.

Багнадо

Чесно кажучи, це більше схоже на нічний кошмар. Багнадо (торнадо з жуків) _ виглядає саме так, як і звучить: це кружляюча в повітрі гігантська колона з мошок, які дзизчать, що йде високо в небо.

Такі смерчі не досягають небезпечної швидкості і не заподіюють довгострокової шкоди, за винятком психологічної травми, яку можна легко отримати, опинившись занадто близько з відкритим від подиву ротом, але все ж це дуже і дуже страшне явище.

Його природа по суті та ж, що і у пилових бур: перегріті сонцем ділянки землі, де утворюється вихор, що штовхає повітря вгору. Особливість в тому, що ці вихори сповнені живих істот.

Дощ із кульок і зоряне желе

В 1994 році над невеликим містечком Оквілл у штаті Вашингтон пройшла гроза, але замість крапель дощу вона залишила маленькі желатинові кульки з … невідомо чим.

Місцева мешканка Санні Бакркліфт була особливо спантеличена цим явищем, оскільки її ферма виявилася в її епіцентрі. Коли вона відвезла ці кульки розміром із рисове зернятко в Управління екології штату, експерти виявили, що вони кишать живими клітинами – але якими саме клітинами, так і залишилося невідомо.

Одна з версій, яка отримала певну популярність, полягала в тому, що це були шматочки медузи, яка вибухнула під час одного з навчальних бомбових ударів над океаном. Знаєте, в цьому місці хочеться сказати: навіть якщо це і правда, то якась дивна.

Або, можливо, це була загадкове речовина, відома як «зоряне желе». Історії про цю субстанції сягають корінням у 14 століття, коли вважалося, що вони потрапляли на Землю після зіткнення з потоком метеоритів, що не відповідає дійсності.

Невірна і версія вченого XIV століття Джона з Гаддесдона, згідно з якою желатинові кульки були ефективним засобом для зовнішнього лікування наривів і гнійників. Однак, так зване «зоряне желе» абсолютно реальне – і це просто не може бути та ж сама речовина.

Прикладами можуть слугувати слизові гриби Міксоміцети, які іноді з’являються в траві і мають явно інопланетний вигляд. Інша версія – яйцеводи земноводних, які часто залишають хижаки, підкріпившись апетитною жабою. Втім, що б це не було, воно залишає вкрай неприємне враження або, простіше кажучи, це абсолютно огидна штука.