Варенуха, муселець та спотикач. Алкогольні вподобання українців часів Київської Русі

Українці насправді у жодні часи не відзначались надмірною любо`ю до горілки, хоч алкоголь відомий нам ще з язичницьких часів. Здавна тут пили значно вишуканіші...

11 продуктів, термін придатності яких прямує до нескінченності

Ви колись замислювалися, яку їжу можна відвезти на дачу або поставити до шафи і забути на декілька років? З яких продуктів можна зробити «недоторканний...

Колодій: 5 кращих страв з сиру

Свято, яке ми звикли називати Масляною — має більше російське коріння, ніж українське. У нас же святкували Колодій, або ж Сиропусну неділю. Головними ж...

Смачний грудень: із яких продуктів готувати страви взимку

Літо і осінь закінчилися, але навіть у грудні на прилавках магазинів та ринках можна знайти корисні та сезонні продукти. Які продукти купувати зимою та...

Що їсти у Пилипів піст: 9 простих рецептів пісних страв

Різдвяний піст – це час, коли люди очищаються душевно і тілесно. Якщо під духовним постом ми розуміємо молитву, милосердя, каяття та допомогу ближнім, то...

Як вийти з зимової сплячки: продукти та страви березня

Перший місяць весни — це не тільки потеплішання на вулиці та поява першої зелені. Березень — це перехідний період, під час якого нам не...

Страви прабабусь готуємо з любов’ю

В окремих селах Західної України і зараз готують страви, назви яких, швидше за все, зовсім не відомі для молоді. Наприклад, кендюшник і пшонянники, які...

Зустрічаємо літо корисно: 7 рецептів легких салатів

Коли на грядках з’являється перша зелень, так і хочеться рвати її жменями, відчувати аромат та додавати в усі страви. В магазинах теж лежить на...

8 оригінальних українських страв, які варто приготувати до кінця осені

Останній місяць осені — досить складний для людського організму час. Вже немає такої великої кількості свіжих овочів та фруктів за доступними цінами. Ми намагаємось...