7 рецептів глінтвейну для теплої зими: класичний, шоколадний та, навіть, безалкогольний
Цей зимовий напій з’явився в Європі, а саме на відкритих ярмарках та базарах. Коли треба було довго знаходитися на холоді — люди зігрівалися простим...
Оригінальні салати зі щавлем, які виходять легкими та смачними: 8 простих...
Що більшості з нас спадає на думку, коли потрібно приготувати щось зі щавлю? Правильно – зелений борщ, традиційну українську страву. Але мало хто знає,...
12 традиційних українських страв, що мають бути на столі у Святвечір
Одна із найдавніших українських різдвяних традицій — це Свята Вечеря 24 грудня (6 січня за юліанським календарем). Як правило, на столі у цей вечір...
В похід з пікніком: 5 незвичайних страв, які можна приготувати на...
Для когось пікнік — це мівіна, консерви й бутерброди. В більш заморочливих випадках — шашлики й запечена у вугіллі картопля. Усе це теж буває...
Що приготувати з варених яєць після Великодня?
На Великдень у кожному домі з’являються десятки крашанок і писанок: після традиційних «боїв» яйцями, обміну подарунками й «волочільним» для хрещеників та рідних. Після веселощів...
Зимове меню: 5 українських страв з гороху
Взимку раціон українців складався з одних і тих самих продуктів. Це були різні коренеплоди, крупи, страви з борошна та квашеної капусти. З сушених грибів,...
5 рецептів смачної солодкої випічки на Різдво з усіх куточків світу
В Україні Різдво асоціюється зі смачними пиріжками, кутею, узваром, а Новий рік — з салатиками і шампанським. Тим часом у різних країнах на свята...
7 страв із картоплі, коли набридло її варити та смажити
Товчанка, смажена, по-селянськи — й так по колу? Картопля точно закріпилася в меню багатьох українців, але приготувати з неї можна не тільки пюре. Доступний...
Голови кабанів та птахи смажені живцем: що їли на бенкетах у...
Що з’їсти, коли хочеться чогось особливого? Середньовічна кухня може нам дати кілька ідей. Адже середньовічні кухарі винайшли страви, які могли не лише (і не...








