Варенуха, муселець та спотикач. Алкогольні вподобання українців часів Київської Русі
Українці насправді у жодні часи не відзначались надмірною любо`ю до горілки, хоч алкоголь відомий нам ще з язичницьких часів. Здавна тут пили значно вишуканіші...
11 продуктів, термін придатності яких прямує до нескінченності
Ви колись замислювалися, яку їжу можна відвезти на дачу або поставити до шафи і забути на декілька років? З яких продуктів можна зробити «недоторканний...
Колодій: 5 кращих страв з сиру
Свято, яке ми звикли називати Масляною — має більше російське коріння, ніж українське. У нас же святкували Колодій, або ж Сиропусну неділю. Головними ж...
Смачний грудень: із яких продуктів готувати страви взимку
Літо і осінь закінчилися, але навіть у грудні на прилавках магазинів та ринках можна знайти корисні та сезонні продукти. Які продукти купувати зимою та...
Що їсти у Пилипів піст: 9 простих рецептів пісних страв
Різдвяний піст – це час, коли люди очищаються душевно і тілесно. Якщо під духовним постом ми розуміємо молитву, милосердя, каяття та допомогу ближнім, то...
Як вийти з зимової сплячки: продукти та страви березня
Перший місяць весни — це не тільки потеплішання на вулиці та поява першої зелені. Березень — це перехідний період, під час якого нам не...
Страви прабабусь готуємо з любов’ю
В окремих селах Західної України і зараз готують страви, назви яких, швидше за все, зовсім не відомі для молоді. Наприклад, кендюшник і пшонянники, які...
Зустрічаємо літо корисно: 7 рецептів легких салатів
Коли на грядках з’являється перша зелень, так і хочеться рвати її жменями, відчувати аромат та додавати в усі страви. В магазинах теж лежить на...
8 оригінальних українських страв, які варто приготувати до кінця осені
Останній місяць осені — досить складний для людського організму час. Вже немає такої великої кількості свіжих овочів та фруктів за доступними цінами. Ми намагаємось...








