Кращі гастрономічні маршрути: 7 країн, які варто відвідати мандрівникам-гурманам

Гастрономічний туризм - доволі молодий напрямок, але у нього вже є свої прихильники і шанувальники. Звичайно, сьогодні можна покуштувати страви будь-якої кухні, не виїжджаючи зі...

Смак осені: 5 страв з гарбуза для смачних осінніх вечорів

У всій Європі останні декілька років дедалі популярнішою стає тенденція приготування страв не з екзотичних продуктів, а з локальних. Тобто тих, які ростуть у...

5 рецептів страв у вересні: що легко приготувати з сезонних продуктів

Вересень починається зі старту навчання в школах, і часто в класах лунають рядки віршика «ходить гарбуз по городу», який сам натякає на сезонний продукт....

Рецепти жовтня: добірка страв із сезонних продуктів

Тільки від згадки про традиційні продукти жовтня віє теплом. Адже страви з цими продуктами подають гарячими, запікають, заправляють прянощами. Додають гострі спеції чи солодкий...

Як пофарбувати яйця цибулинням на Великдень: інструкція з фото

Фарбувати яйця цибулинням на Великдень – це не тільки красиво, а й корисно. Адже промислові фарбники, які часто використовують для фарбування яєць на Великдень,...

Що їли галичани сто років тому: стара книга рецептів

Рецепти з кулінарної книжки, виданої українською мовою за Австро-Угорщини, оприлюднив франківський художник і журналіст Ігор Роп’яник, а у 2017 році книгу перевидали. “Знайшов помежи маминих...

Весна іде: що приготувати із сезонних продуктів березня. 5 цікавих рецептів

Сезонні продукти березня — допомога організму після довгої зими. Навіть свіжі овочі взимку не такі смачні й корисні, як зібрані з грядок навесні. Крім...

10 рецептів домашнього лимонаду: варто встигнути приготувати влітку

У літку треба ловити та встигнути насолодитися всіма перевагами сезону: позасмагати, купатися в річці чи з’їздити на море, погуляти вночі та посмакувати прохолодними коктейлями...

5 рецептів традиційних українських страв, які смакуватимуть влітку

Коли на вулиці +30 і в домі немає кондиціонера, не хочеться надто гарячих страв і навіть запашний чай не порадує. Якихось 100 років тому...