Секрети декору, що зроблять інтер’єр вашої оселі дорожчим

7599

За словами дизайнерки домашнього інтер’єру Леї Т. Уорд спеціалісту необхідно всього 7 секунд аби переконати потенційного покупця придбати будинок.

Купівля будинку – це встановлення емоційного зв’язку, і більшість людей переступаючи поріг будинок вже через 7 секунд готові дати відповідь чи зацікавлені вони в його купівлі.

Лея Т. Уорд  спеціалізується на створенні саме такого емоційного сприйняття. Нещодавно вона розкрила свої секрети щодо того, як зробити інтер’єр свого будинку дорожчим аби він одразу сподобався. Якщо ви навіть і не думаєте продавати свою оселю, а лише замислюєтесь над змінами в дизайні помешкання, то ці підказки можуть вам допомогти.

Перегляньте доцільність використаного простору

Зробіть маленький тур по своїй оселі. Заходячи до кожної кімнати запитайте себе «Що я хочу найбільше тут запам’ятати? Стару дерев’яну поличку? Вид з вікна? Шафу?» Таке фокусування на деталях допоможе зрозуміти доцільність предметів інтер’єру. Якщо впав в око гарний вид з вікна і саме його хотілося б запам’ятати, то навіщо на вікнах висять штори, що його закривають?

Т. Уорд говорить:
«У кімнаті розташовані гарні французькі двері та вам би не хотілось, щоб диван заважав їх повністю відкривати. Вам би не хотілось також обходити той диван аби підійти до дверей. Це хочеться вам, тож зробіть так, щоб це захотілося й іншим людям. Нехай і вони запам’ятають ці двері.»

Дотримуйтесь мінімалізму

Ще одне питання, під час маленького туру «Чому це тут знаходиться?»

Дизайнерка наголошує:
«Якщо щось у цій кімнаті змушує вас це запитати, то цей предмет повинен швидко зникнути з оселі. Він тут недоцільний.»

Мінімалістичний стиль зробить інтер’єр багатшим, але це не означає, що чим більше ви приберете речей з кімнати, тим  розкішніший буде вигляд. Ні! Всі предмети інтер’єру повинні бути підібрані доцільно, так щоб на них звертали увагу і ними користувались.

Позбавтесь від модних нейтральних відтінків

Кожного року ринок заповнюють нові кольори. Ними модні дизайнери пропонують фарбувати стіни та використовувати взагалі в інтер’єрі. Проте не забувайте, що колір не повинен вас дратувати. Обирайте саме той, в якому вам зручно буде знаходитись.

«Люди дивуються, коли я кажу, що люблю фарбувати стіни лише в білий колір», – говорить Лея Т. Уорд. «Я вважаю стіни полотном. Це відтінок, від якого не втомлюєшся і це дозволяє вам легко зробити кімнату темнішою, рожевою або будь-якою іншою, просто помінявши кілька аксесуарів в кімнаті.»

Обмежте палітру кольорів

Багато клієнтів намагаються додати яскравих кольорів у ванній кімнаті та спальні. Яскравий акцент буде доцільним тільки за умови збереження єдиної кольорової гами в оселі . Вона переконує зберегти єдиний стиль для всіх кімнат і пояснює це так:

«Усьому винне правило 7 секунд. Потенційні покупці будинку (чи гості) вирішують чи подобається їм простір, коли заходять до спальні. Якщо і в ній збережена та сама гама кольорів, що і в усьому будинку, то увесь простір сприймається як єдиний.»

У свою чергу, яскравий сплеск кольору приверне увагу і змусить себе запам’ятати.

Не закривайте вікон

Більшість клієнтів Леї Т. Уорд  прагнуть аби простір в будинку був «легким, світлим, свіжим». Найшвидший спосіб зробити це – пустити якомога більше природного світла до кімнат. Дизайнерка ж у свою чергу пропонує прибрати важкі штори, щоб освітити простір, а також замінити високі меблі на  низькі аби не закривати вікна. Покажіть, що ваш вид з вікна – це не цегляна стіна і не звалище, а гарно прибраний, наприклад, садочок. Таким чином, ваш будинок буде схожим на той, що ніби  тільки-но з’явився на шпальтах модного журналу.

Ось ще декілька способів зробити інтер’єр оселі багатшим від Леї Т. Уорд:

  • Зверніть увагу якість текстилю, який ви використовуєте під час оздоблення.
  • Штори на вікнах повинні бути легкими та діставати підлоги.
  • Не забувайте про мистецтво. Доцільним бути повісити картину у головній кімнаті будинку, щоб зробити яскравий акцент.
  • Замініть маленькі килими на один великий.
  • Фарбуйте стіни та стельові багети в той самий колір.
  • Розташуйте у кімнаті дзеркало. Воно зробить кімнату просторішою.
  • Додайте вишуканої атмосфери за допомогою світлових приладів.

Не потрібно витрачати багато грошей на те, щоб оселя виглядала багатшою. Вистачить і того, що ви змінити лише декілька предметів в інтер’єрі та відкриєте простір. Комфорт,  а не роздратованість – ось що врешті-решт ви повинні відчувати, повертаючись додому та запрошуючи гостей.

автор Альона Гук спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти