Богдан Ступка і Лариса Корнієнко: Дорога щастя довжиною в 45 років

1623

Він був небайдужим і талановитим актором. На його рахунку більше 100 ролей в кіно і понад 50 театральних робіт. Його життя вмістило в себе довгий шлях у мистецтві і стрімку кар’єру політика. Він був дуже постійною людиною. Обравши одного разу професію, залишався вірним їй до кінця. Навіть будучи міністром культури України у 1999-2001 роках, продовжував активно зніматися. Вибравши в юності супутницю життя, прожив із нею разом майже 45 років. Богдан Ступка і Лариса Корнієнко одного разу ледь не розлучилися, але вчасно змогли зупинитися і не зробити фатального кроку.

Солдат і балерина

Фото: www.24smi.org

Вони вперше зустрілися у Львові, випускниця Бакинського хореографічного училища та військовослужбовець строкової служби. Богдан Ступка після закінчення студії при Львівському театрі імені М. Заньковецької був покликаний до армії, але служба його проходила в Ансамблі пісні і танцю. А Лариса після переїзду з Баку почала працювати у Львівському театрі опери і балету.

Фото: www.blogspot.com

Богдан і Лариса опинилися в одній компанії на святкуванні 7 листопада. Богдану сподобалася струнка красива дівчина, але заявити про свою симпатію на той момент він не наважився, та й що б міг запропонувати простий солдат успішній балерині? Вона користувалася заслуженою чоловічою увагою, навколо неї було багато досить забезпечених шанувальників. Лариса помітила високого статного парубка, але ніяких почуттів у неї тоді не виникло.

Доля зіштовхувала їх потім неодноразово. І в якийсь момент виявилося, що у них багато спільних тем для розмови, у них схожі погляди на життя. Їх роман не можна було назвати стрімким. Вони просто спілкувалися, товаришували і в певний момент усвідомили, наскільки важко їм стало одне без одного.

Сім’я це відповідальність

Фото: www.stuki-druki.com

Не було в пропозиції Богдана Сильвестровича ніяких пафосних поз і красивих слів. Він просто розумів, що ця молода красива жінка з витонченою фігуркою і розумними очима – його доля. Запропонував їй стати його дружиною і повіз знайомитися до мами.

У день першої зустрічі хвилювалися всі. Тим паче, що Лариса абсолютно не знала української мови, а в родині Ступки розмовляли лише рідною мовою. Але ніяких труднощів при спілкуванні не виникло. Майбутня свекруха щедро ділилася з обраницею сина секретами збереження сім’ї. Правда, розповідати їх сама Лариса Семенівна відмовляється, вважаючи: подібні рецепти індивідуальні для кожної пари.

Фото: www.newsland.com

Богдан Ступка і Лариса Корнієнко розписалися в 1967 році, а вже через рік у сім’ї народився син Остап. Спочатку молодим доводилося непросто. Богдан тільки починав свій шлях у мистецтві. Лариса ж повністю присвятила себе родині. Вона невпинно доглядала за чоловіком і маленьким сином, старанно облаштовувала їх будинок, створювала затишок. Грошей катастрофічно не вистачало, і в якийсь момент Лариса, стомлена домашніми турботами і спробами пристойно утримувати будинок за сущі копійки, навіть подавала на розлучення.

Фото: www.ego-zhena.ru

Звичайно, відразу їх не розлучили, дали місяць на роздуми. Напевно, кожен з них думав, як вони будуть жити далі. Нарізно, один без одного. Вони зрозуміли головне: у житті найважливіше їхня сім’я. З тих пір Богдан Сильвестрович і Лариса Семенівна стали нерозлучні. І стали трепетно ​​охороняти своє крихке сімейне щастя від сторонніх поглядів, побутових проблем і непорозумінь.

Щастя довжиною в життя

Фото: www.segodnya.ua

За теплоту і любов Лариси чоловік платив їй нечуваною вірністю і турботою. Він не давав їй приводів для ревнощів, незважаючи на велику кількість навколо красивих жінок і численну армію прихильниць. На виникають чутки навколо імені чоловіка лариса навчилася просто не звертати уваги.

Коли йшли вистави за участю Богдана Ступки, вона незмінно сиділа в залі для глядачів. Пишалася чоловіком і закохувалася в нього знову і знову. У молодості, коли вони жили у Львові, вона відвідувала і його репетиції. Щоб допомогти скласти пластичний малюнок ролі, балетний досвід Лариси був дуже цінним.

Фото: www.ukrcentr.ru

Вони разом пройшли складнощі становлення сім’ї, навчилися терпінню і накопичили життєву мудрість. Вона із задоволенням допомагала йому обирати шийні хустки і капелюхи, зав’язувала краватки і здмухувала пилинки з його костюмів. При перегляді «Тараса Бульби» Лариса завжди плакала, дізнавшись, що чоловік ледь не згорів заживо під час зйомок.

Фото: www.ichnosti.net

Богдан Сильвестрович вважав, що всі його успіхи, звання, нагороди – це заслуга Лариси, його єдиної коханої жінки. Вони виростили чудового сина, який пішов по стопах батька, раділи появі онуків і були просто щасливі.

А потім у дім прийшла біда. Тривожний дзвінок пролунав у той день, коли на зйомках фільму «Одного разу в Ростові» Богдан Ступка раптово втратив свідомість. У актора діагностували онкологічне захворювання. Вони боролися зі страшною хворобою довгих два роки, але перемогти її не змогли.

Фото: www.life.ru

Богдан Сильвестрович пішов із життя 22 липня 2012 року. А вона досі живе пам’яттю про свого видатного чоловіка. І вірить, що людина жива, поки жива пам’ять про неї.



• не пропусти