Реальні герої нереальних персонажів

1109

Ніщо не з’являється з нізвідки. Улюблені герої мультиків теж не виникли на порожньому місці. Аніматори, які створили відомих всьому світу героїв, змальовували їх з відомих акторів, моделей і знаменитостей.

Білосніжка

«Білосніжка» вийшла на екрани 1937 року. Мультфільм став першим кольоровим повнометражним твором в історії. Група Уолта Діснея довгий час не могла створити правильний і відповідний ескіз для Білосніжки. Були запрошені близько 200 акторів. Серед них і танцівниця Мардж Чемпіон, якій на той час виповнилось всього 13 років. Дочка відомого хореографа з легкістю обійшла всіх своїх конкуренток, отримавши довгоочікувану «роль».
%d0%b1%d1%96%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%bd%d1%96%d0%b6%d0%ba%d0%b0

У самий перший день на мене наділи ободік, так як у Білосніжки була величезна голова. А в епізоді, де героїня тікає в лісі від злої мачухи мене змусили перестрибувати коробки і гілки, зроблені з звисаючих мотузок. Стрибала я дуже багато разів і до вечора ледве рухалася.

Після виходу «Білосніжки» на екрани, Мардж прокинулася зіркою. Її кар’єра танцівниці стрімко пішла вгору. Вона грала в мюзиклах на Бродвеї і випустила в світ своє телешоу.
білосніжка

Попелюшка

Мультфільм в прямому сенсі врятував студію «Дісней» від банкрутства. Це перший вдалий проект після Другої світової війни, який приніс своїм власникам три номінації премії «Оскар» і любов усіх глядачів. Завдання аніматорів було спрощене, а метою стало додати героям мультика реалістичності. Уолт запропонував зафіксувати всі рухи акторів на кіноплівку, а після розбити на кадри і замалювати за допомогою стоп-кадрів. Задум не підвів Уолта і герої «Попелюшки» виглядали реалістично. Прототипом дивовижної Попелюшки стала балерина Хелен Стенлі. Команді Уолта Діснея імпонували її аристократичні манери і елегантна зовнішність.
попелюшка

З нею було дуже легко працювати, вона виглядала природно і натурально в кожному епізоді. А її неперевершена зовнішність стала прикладом для наслідування.

Після «Попелюшки» Хелен ще не раз співпрацювала з «Уолт Діснеєм». Її кирпатий носик ви зможете впізнати в Аврорі («Спляча красуня») і Аніті Редкліфф («101 далматинець»).

Пітер Пен

Роль Пітера Пена отримав молодий і обдарований Боббі Дрісколл. На період «зйомок» мультиплікації 12-річний Боббі вже був нагороджений «Оскаром» і мав зірку зі своїм ім’ям на Алеї слави. Актор швидко зрозумів свого героя Пітера і з задоволенням виконував складні трюки: високо літав на тросах і брав участь в боях.
пітер пен
Але доля Боббі склалася не так вдало, як у його героя. Студія розірвала з ним контракт, він став вживати наркотики, не раз притягувався за іх зберігання і потрапив в клініку. Після реабілітації він ще раз спробував своє щастя в студії Енді Уорхола в якості художника, але заробіток був не великий.
пітер пен
Коли Боббі стукнув 31 рік, він зник. Його труп було знайдено через пару тижнів в купі мотлоху і пляшок.

Аріель

Історія Русалочки стала першим мультфільмом після смерті Уолта Діснея. Початковий варіант образу – мила дівчинка зі світлим волоссям. Але художники запевнили Діснея, що до зеленого хвоста більше підійде яскраве волосся. Так прийшли до висновку, що на роль Русалочки найбільше підійде актриса Аліса Мілано. Для зйомок в мультфільмі Алісі не доводилося проводити час в студії, художникам знадобилося лише її фото. А витончені рухи мультиплікатори змалювали з актриси Шеррі Стоунер.
аріель

Вона рухалася як підліток. У неї не було ніякої грації, але її наповнювала енергія. Коли роботи було завершено, в Русалоньці ми бачили лише Шеррі. Її рухи були дуже безглуздими, і ще ця незамінна звичка – закушувати нижню губу.

На студії Шеррі часто ходила в червоному купальнику. Реквізит був досить банальний: пінопласт заміняв скелі, а нерозлучні друзі Русалочки Себастьян і Флаундер на знімальному майданчику були всього ляльками. Океаном для Шеррі стала величезна ванна, в котрій вона хлюпала і пірнала (не скажемо, що невтомно).
аріель
На сьогоднішній день Шеррі Стоун виповнилося 50 років, і вона до цих працює в сфері анімації і мультиплікації.

Урсула

У первинному варіанті «Русалочки» зла Урсула мала бути простою амфібією – страшною і старою, на зразок Баби Яги. Але сценаристи порахували це нудним і простим і, прочитавши безліч книг, «зліпили» Урсулу з восьминога і людини. Такий собі морський кентавр.
Урсула
Але найцікавіше в образі Урсули те, що її прототипом став актор і співак Харріс Глен Мілстед. Він відрізнявся епатажністю і виступав під виглядом жінки в відвертій сукні з яскравим макіяжем і родимкою над губою. До Мерилін Монро він явно не дотягував, а ось Урсула йому вдалася!

Джерело: weloveua



• не пропусти