Як упорядкувати холодильник, щоб тримати їжу свіжою. Поради експерта

1777

Холодильник – це не просто шафа для їжі. Він влаштований так, що у різних відсіках різні температури, а тому неправильна організація його вмісту може призвести до псування харчових продуктів.

Спеціаліст Австралійського інституту безпеки продуктів харчування Мішель Бозевська, на прохання The Daily Mail, розкриває свої секрети зберігання їжі.

Для початку експертка пропонує встановити температуру на рівні чотирьох градусів.

Верхня полиця

На цій полиці краще розміщувати залишки готової їжі – подалі від сировини, щоб зменшити ризик перехресного забруднення.

Також у верхній частині варто зберігати яйця. Хоча більшість з нас звикли, що цей продукт розміщується на бічних дверях, краще їх таки перекласти.

Яйцям потрібно бути в достатньому холоді, щоб вони вистигали посередині“, – пояснює Бозевська.

Нижня полиця

Це місце має бути зарезервоване для сирих м’ясних виробів, таких як курка, фарш, риба, баранина або яловичина.

Будь-що заздалегідь упаковане зберігайте саме у цій упаковці, – підкреслює спеціаліст. – Все, що ви придбали у магазині на вагу помістіть у герметичний щільний контейнер. Це допоможе уникнути перехресного забруднення та витоку будь-яких соків“.

Двері

За словами Мішель Бозевської, молоко або будь-який молочний продукт можна зберігати на дверях холодильника.

Це найтепліша частина холодильника”, – уточнює вона.

Сири та молочні продукти краще класти вище.

Загальне відділення

Якщо ваш холодильник має два відділи, або хоча б два окремих ящики, то експертка рекомендує розділити фрукти та овочі.

Якщо у вас є тільки один відсік, то фрукти та овочі можуть змішуватися, але є один продукт з яким ви повинні бути обережними, – зазначає експерт.

Це яблука. Вони виробляють етиленовий газ, який змушує інші фрукти і овочі дозрівати та миршавіти“.

Найкращий спосіб зберігання яблук – покласти їх у герметичний мішок із затискачем.

Інший цікавий варіант: зберігати їх разом з цибулею.

Навіть одне яблуко зупинить цибулю від проростання. У цьому разі етиленовий газ дійсно корисний“, – пояснює Мішель Бозевська.

Щоб фрукти та овочі довше були свіжими підстеліть під ними паперові рушники – це допоможе поглинути будь-яку зайву вологість.

Банани збережуться довше якщо обгортати їх стебла алюмінієвою фольгою.

Я б не робила це коли вони ще зелені, але як тільки досягають того прекрасного зрілого жовтого кольору, просто зробіть так і це заважатиме їм надто швидко дозрівати“, – розкриває секрет спеціаліст.

Джерело УП Життя



• не пропусти