Що може викликати теплі спогади про батьківський дім? Можливо, думка про чудесну домашню їжу, яку нам готували наші чарівні бабусі?
У 2012 році італійський фотограф Габріель Галімберті вирушив у подорож, щоб відобразити бабусь з усього світу, запропонувавши їм продемонструвати свої фірмові страви для онуків.
Його масштабний фотопроект отримав назву “Делікатеси з любов’ю”. У підсумку в серію увійшли жінки з 58 країн. Перед поїздкою у чергову подорож, бабуся Габріеля приготувала для нього равіолі, щоб бути спокійною про те, що її онук добре поїсть хоча б перед від’їздом. Так і народився його проект.
Різноманітність продуктів, увага до деталей і усмішки на обличчях цих жінок роблять серію фото не тільки захоплюючим посібником кухонь світу, а й висловлюють повагу до бабусь у всьому світі.
Рейк’явік, Ісландія. Kjotspa (ягня і овочевий суп)
Сен-Жан-дю-Сюд, Гаїті. Ламбі в креольському соусі
Каїр, Єгипет. Kuoshry (макарони, рис і бобовий пиріг)
Тімімун, Алжир. Кускус з пшеничної крупи з куркою і овочами
Ліма, Перу. Севіче (маринована сира риба) з овочами
Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Фейжоада (свинина з квасолею)
Юта, США. Шоколадний десерт
Чунцин, Китай. Hui guo rou (свинина з овочами)
Мендоса, Аргентина. Asado criollo (м’ясо барбекю)
Албанія. Burekoep domate (листковий яєчний пиріг)
Джерело Радіо Максимум