Як і всі кухні Сходу, в’єтнамська кухня збалансована і поживна. Багато з її традицій запозичені з Китаю та Індії, але не позбавлені самобутності.
Найбільш шанованим продуктом вважається рис. Злак вживають у вареному вигляді, у вигляді локшини, десертів. Особливу увагу приділено зелені. Тут її використовують у приготуванні більшості страв.
В’єтнамці дуже люблять супи. Найзнаменитіший традиційний суп має дуже просту назву – Фо. Найбільш нестандартними ласощами можна назвати балют – качине яйце з плодом всередині, у якого вже сформувалося пір’я, дзьоб і хрящі. Перед подачею делікатес просто варять.
1. Суп Фо. (Janne Moren)
2. Бун реу – суп на основі крабової пасти з рисовою локшиною і томатами. (Mmmsedap)
3. Суп з яловичини і локшини. Блюдо родом з Хюе. (Alpha)
4. Бань кань – густий суп з локшиною і різноманітними видами м’яса або морепродуктів. (Thy Khue Ly)
5. Као Лау – локшина зі свининою і зеленню. (Thy Khue Ly)
6. Бань Куон – млинці з рисового борошна (на парі) з різноманітною начинкою (м’ясом, овочами). (Takeaway)
7. Бань сео – смажені у фритюрі млинці з рисового борошна з різноманітною начинкою. (Michelle Lee)
8. Бань ми – сендвіч з різними начинками. (Thy Khue Ly)
9. Ком Там – страва, що складається з рису, смаженої свинини, яйця і овочів. (Alpha)
10. Тхіть Кхо – тушкована свинина в соусі. (Nick Nguyen)
11. Ком хен – рис з мідіями і спеціями. (Lucas Jans)
12. Спрінг-роли. (Nhim con)
13. Балют – качине яйце з плодом всередині, у якого вже сформувалося оперення, дзьоб і хрящі. Перед подачею яйце вариться. (Guian Bolisay)
14. Балют. (Shankar s.)
15. Бань Флан – карамельний пудинг. (Hirotomo Oi)
16. Бань бо – пиріг на основі рисової муки. (ElPadawan)