Українські пілоти завершили навчання у Франції на літаках Alphajet

    134

    Перші групи українських пілотів успішно завершили навчання на літаках Alphajet у Франції. Ця новина була опублікована Збройними силами Франції на їх офіційній сторінці в X/Twitter.

    Навчання пілотів стартувало у березні цього року. Франція відповіла на запити України щодо підвищення кваліфікації пілотів, зокрема у контексті ведення бойових дій. Підготовка тривала шість місяців і включала різні аспекти сучасного повітряного бою. Пілоти опановували навички ближнього бою, дистанційних атак із застосуванням радарів, а також наземних атак.

    Alphajet – це навчально-тренувальні літаки, які використовуються у багатьох країнах Європи. Максимальна швидкість цього літака перевищує 1000 км/год, а дальність польоту сягає 3000 км. Ці характеристики роблять Alphajet відмінним інструментом для підготовки пілотів до реальних бойових місій.

    У квітні цього року до Франції прибули 10 українських льотчиків для проходження навчання. Частину з них попередньо навчали англійської мови у Великій Британії, що було необхідним для подальшої підготовки. Загалом програма передбачала 80 годин польотів, під час яких пілоти отримали важливі навички для майбутніх бойових завдань.

    Згідно з інформацією ЗМІ, приладові панелі Alphajet мають схожість з тими, що встановлені на F-16. Це робить тренування на цих літаках важливим етапом перед потенційним освоєнням більш сучасних бойових винищувачів.



    • інші новини