Google вводить кросплатформену синхронізацію ключів доступу за допомогою PIN-кодів

    4

    Компанія Google представила безпечну синхронізацію ключів доступу (passkeys) із розширеною підтримкою різних платформ. Крім пристроїв Android, тепер можна зберігати ключі доступу в Google Password Manager з Windows, macOS, Linux і Android за допомогою PIN-коду.

    Одним із головних нововведень, пише The Verge, стала спрощена синхронізація ключів доступу між різними пристроями. Раніше для їх використання на інших платформах потрібно сканування QR-коду. Тепер цей процес замінено введенням PIN-коду, що має значно спростити збереження та використання паролів на пристроях, відмінних від Android.

    “Сьогодні ми випускаємо оновлення, які ще більше спростять використання ключів доступу на ваших пристроях. Тепер ви можете зберігати їх у Google Password Manager з Windows, macOS, Linux та Android, а також ChromeOS у бета-версії. Після збереження ключі доступу автоматично синхронізуються на всіх пристроях, що робить вхід до системи таким самим простим, як сканування відбитка пальця”, – йдеться в блозі Google.

    Новий PIN-код не тільки робить процес автентифікації зручнішим, але й зберігає високий рівень безпеки. Ключі доступу, як і раніше, захищені наскрізним шифруванням, що гарантує їх відсутність навіть для Google. Щоб їх використовувати на новому пристрої, користувачеві достатньо буде розблокувати екран свого Android-пристрою або ввести PIN-код для Google Password Manager.

    Очікується, що технологія PIN-кодів дозволить забути про складні паролі і зосередитися на простіших, але безпечних методах автентифікації. У компанії відзначають, що вже відучора можна створювати паролі для популярних сайтів та програм, таких як Google, Amazon, PayPal і WhatsApp, оскільки Google Password Manager вбудований у пристрої Chrome та Android.



    • інші новини