Україна увійшла до топ-5 країн світу за розвитком цифрових послуг

    47

    Україна досягла значного прогресу в розвитку цифрових державних послуг і посіла 5 місце у світі за рейтингом Online Services Index. Це один із ключових показників, який оцінюється в рамках міжнародного дослідження E-Government Development Index під егідою ООН.

    Віцепрем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про це досягнення. Серед інших лідерів рейтингу – Південна Корея, яка зайняла перше місце, Данія опинилася на другій позиції, а Естонія – на третій. Саудівська Аравія випередила Україну, зайнявши четверте місце.

    Федоров також нагадав, що у 2018 році Україна займала 102 місце у цьому ж рейтингу. За 6 років країна змогла піднятися на 97 позицій, що є значним досягненням у цифровій трансформації державних послуг.

    Одним із головних досягнень стало запровадження електронних документів, які в Україні прирівняли до паперових. Україна також стала четвертою країною в Європі, яка запустила цифрові водійські права. За словами міністра, реєстрація ФОП в Україні – найшвидша у світі, вона займає всього 4 секунди.

    “Крім того, що ми на п’ятому місці за рівнем цифрових послуг, ми також лідируємо за рівнем залученості громадян до державних процесів через онлайн-платформи”, – додав Федоров.

    Наразі додатком “Дія” користуються майже 21 мільйон українців, що підтверджує високий рівень впровадження цифрових інструментів у повсякденне життя країни. Федоров також зазначив, що досвід України в цій сфері стає все більш затребуваним у світі: “Наша “Дія” зацікавила інші країни, і вони прагнуть інтегрувати наші цифрові рішення у свої системи”.



    • інші новини