Визначні пам’ятки Гамбурга

2729

Гамбург є одним з найкрасивіших міст не тільки Німеччини, але й Європи. Це місто мостів, великої кількості парків та прекрасних архітектурних пам’ятників. У цій статті ми перерахуємо найпопулярніші визначні пам’ятки Гамбурга, докладну інформацію про яких Ви знайдете в докладних статтях по посиланнях.

Звичайно ж, самим впізнанним спорудою, символом Гамбурга, є міська Ратуша. Завдяки розташуванню в центрі міста тут завжди велелюдно, збирається велика кількість туристів і мандрівників. Величезна будівля з 647 кімнатами всередині було зведено в період з 1886 по 1897 рік. Саме з цього знакового пам’ятника архітектури варто починати будь-яка розповідь про пам’ятки Гамбурга.

достопримечательности гамбурга

Багато хто називає Гамбург містом парків, що не дивно, оскільки тут дуже багато зелених насаджень. Центр міста славиться мальовничими озерами Альстер, навколо яких простягнулися кілометри бігових доріжок, полян для відпочинку і лавок для городян і туристів, які в будь-який момент можуть сховатися тут від міського шуму.

Серед музеїв варто виділити знаменитий музей мистецтв Кунстхалле. Тут зібрана унікальна колекція творів мистецтва, включаючи скульптури, монети, полотна та картини. У музеї представлені роботи всіх напрямів і періодів. Якщо Ви цікавитеся історичними пам’ятками Гамбурга , обов’язково відвідайте Кунстхалле, так як це один з самих значущих музеїв Європи.


Багато мандрівників цікавляться церквами і соборами. Якщо Ви відноситеся до їх числа, то неодмінно відвідайте Церква Святого Михайла, що також є одним із символів Гамбурга. Багата своєю історією, церква кілька разів повністю руйнувалася в ході пожеж, але потім заново відроджувалася і відновлювалася практично з нуля. Це також одна з найвищих церков Німеччини, з оглядовим майданчиком на висоті в 106 метрів. Саме звідси можна помилуватися кращими видами Гамбурга.

Є на що помилуватися і любителям тварин. Серед визначних пам’яток Гамбурга є і один з кращих в Європі зоопарків – зоопарк Хагенбека, відкритий в 1907 році і названий на честь свого засновника. Щовечора тут проводяться виступи з тваринами, барвисті шоу і феєрверки.


Центром нічного життя є всім відома вулиця Репербан, де охочих чекають розваги для дорослих і все це відбувається абсолютно легально. Тут зосереджені дискотеки, нічні клуби, бари і вар’єте, де нікому не доведеться нудьгувати.


Ну і завершимо огляд цікавих місць міста Рибним ринком, який відкривається по неділях. Навіть якщо Ви не збираєтеся купувати рибу, цікаво буде просто прийти сюди і перейнятися духом і атмосферою свята.

гамбург
Про кожного з вище описаних місць на сайті є окрема стаття. Пройдіть за посиланнями у меню праворуч, щоб дізнатися докладніше про цих дивовижних куточках міста. Діліться Вашими враженнями, відгуками і фотографіями в коментарях.