Дивовижний водоспад Кегон, найзнаменитіший водоспад в Японії (фото)

958

Водоспад Кегон – найзнаменитіший водоспад в Японії. Разом з іншими пам’ятками одного з найстаріших релігійних і паломницьких центрів Японії – Нікко, він занесений до списку ЮНЕСКО.

Водоспад знаходиться на території красивого Національного парку Нікко, на річці Дайягава, що бере свій початок у східній частині озера Тюдзен-дзі.

Це популярне місце серед туристів. Складно обійти увагою містечко Нікко, однойменний з парком і розташований всього в 135 км від Токіо, коли в ньому стільки пам’яток.

Круглий рік привертає мандрівників синтоїстське святилище Тосі-гу, парк розваг Едо-мура, ботанічний сад і неперевершена гірська природа. На березі озера Тюдзен-дзі, сформованого потоками лави, створений ціле містечко з розвиненою інфраструктурою: лазні на гарячих джерелах, яхт-клуби, ресторанчики і сувенірні лавки; крім того, це популярний літній курорт і улюблене місце рибалок. Особливу популярність Кегон надають і сумні романтичні історії про самогубства серед нещасних закоханих.

Покидаючи межі озера, води річки Дайягава спрямовуються вниз з високого лавового щабля, утворюючи водоспад Кегон, висотою 101 метр. З боків від основного потоку налічується ще дванадцять струменів, що стікають через тріщини. Вчені підрахували, що з кожним роком Кегон наближається до озера на 1,8 см.

Біля підніжжя водоспаду знаходиться чайний будиночок і діє підйомник, який дає можливість туристам за невелику плату оцінити красу Кегон. Повноводний з квітня по листопад і перетворений на казковий лід у зимовий період, Кегон ні кого не залишає байдужим. Не даремно він вважається одним з трьох найкрасивіших водоспадів у Японії нарівні з водоспадами Наті (район Вакаяма) і Фукурода (район Ібаракі).

Фото водоспаду Кегон в Японії.