5 курортів Закарпаття, які краще, ніж море

13800

Ми звикли, що з дітьми щороку треба обов’язково їхати на море. Термальні води – гідна альтернатива морю! Термальні джерела не тільки оздоровлять, а й вилікують від багатьох захворювань. Найкращі курорти ви знайдете на Західній Україні!

Берегово

Берегово – затишне закарпатське містечко біля самого кордону з Угорщиною. Курорт Берегово славиться джерелами і басейнами з термальними водами. Купатися в них можна цілий рік. Закарпатська сірководнева термальна вода надзвичайно корисна і цілюща.

У ній міститься багато заліза, натрію, калію, йоду і фтору. Точно таким же складом можуть похвалитися тільки 4 місця на всій земній кулі: Ісландія, Нова Зеландія, Курильські острови і українське Берегове. Мінералізація води становить 24%.

Косино

У селі Косино Береговоского району знаходиться ще один оздоровчо-рекреаційний комплекс «Термальні води Косино». Термальні води Косино за своїм хімічним складом є унікальними не тільки в Україні, але і в Європі. Косино поступається лише всесвітньо відомим термальним курортам Угорщини.

Термальні джерела Косино хлоридно-натрієві середньої мінералізації. Вода має температуру 60-80°С і ідеально підходить для лікування захворювань і травм опорно-рухового апарату, а також нервових, шкірних, серцево-судинних захворювань. Крім того, термальні води Косино успішно виводять солі з нирок.

Мукачево

Мукачівський район славиться сульфідними термальними водами. У самому місті в лікувально-оздоровчому комплексі «Латориця» відкритий басейн з цілющою термальною водою. Температура води тут 35°С. В санаторії лікують захворювання шкіри і серцево-судинної системи.

Велятино

У селі Велятино Хустського району знаходиться ще один цілющий профілакторій «Теплі води». Його термальні води багаті високим вмістом брому і йоду. Відомо, що бром має заспокійливий ефект. Природно вода тут має температуру 40-60°С, але перед використанням її охолоджують до 30-38°С. На цьому курорті лікують захворювання опорно-рухового апарату, органів дихання, серцево-судинної і нервової системи.

Довге

У селі Довге Іршавського району розташоване одне з найбільших термальних родовищ з численними відгалуженнями по довколишнім селам. Ці метанові йодо-бромні води унікальні. Застосовують їх зовнішньо у вигляді ванн в санаторії «Боржава» для лікування серцево-судинних захворювань, органів опорно-рухового апарату.

За матеріалами lviv1256.com