Національний музей антропології і його унікальні археологічні раритети, Мехіко, Мексика (19 фото)

1387

Унікальне зібрання археологічних та етнографічних раритетів, знайдених на території Мексики, зберігається в Національному музеї антропології в Мехіко.

Він розташований у парку Чапультепек, який являє собою величезну територію для культурного проведення часу. Тут знаходяться мальовничі галявини, ліс, спортивні майданчики, озера, зоопарк, ботанічний сад і декілька музеїв, серед яких Національний музей антропології – найбільш відомий і популярний.

Перше, на що звертають увагу туристи, що йдуть до музею з боку проспекту Пасео-де-ла-Реформа, – це семиметрова статуя Тлалока – бога Дощу, знайдена в Мехіко в 1940 році. З неї і починається знайомство зі стародавніми цивілізаціями, що мешкали колись на території сучасної Мексики.

Будівля музею антропології становить інтерес як архітектурний пам’ятник. Це досить значна композиція, загальною площею майже 8 гектарів, з яких більше половини припадає на виставкові зали, згруповані по периметру навколо внутрішнього двору. В самому центрі розташований, значних розмірів, кам’яний фонтан і невелика водойма. Навколо будівлі – сади, в яких також розташовані експонати. Музей був побудований в 1963 році за проектом архітектора Педро Раміреса Васкеса і за допомогою Рікардо де Робіна, Рафаеля Міхареса і Хорхе Кампусано. Зодчим вдалося передати мексиканські традиції доіспанської періоду, а також використати деякі риси архітектури древніх майя. Зовні будівля приваблює своїми простотою і спокоєм.

На великій території музею представлені найбільші у світі колекції антропологічних та археологічних експонатів часів майя, ацтеків, ольмеків, сапотеків і ін Весь другий поверх будівлі займає етнографічна експозиція, що представляє народи, які населяють сучасну Мексику.

Після знайомства з антропологічним минулим країни, можна відвідати і інші цікаві об’єкти, що знаходяться на території Чапультепека: Музей історії, Музей сучасного мистецтва, резиденція мексиканських президентів Los Pinos, палац імператора Максиміліана, або просто прогулятися по тінистих алеях цього грандіозного парку.



• не пропусти