Samsung показав Galaxy Fold: революційний «гнучкий» смартфон нового формату

    207

    Крім основної лінійки Galaxy S10, Samsung показала кардинально новий пристрій – гібридний смартфон-планшет з великим складним дисплеєм.

    Samsung за допомогою Galaxy Fold відкриває новий клас портативних пристроїв – це не смартфон і не зовсім планшет, а все відразу. У відкритому стані він перетворюється в 7-дюймовий планшет, а в складеному – в смартфон. Великий екран потрібний не тільки для фільмів та інтернету, він дозволяє працювати відразу в декількох додатках.

    Для Galaxy Fold розробили спеціальний дисплей Infinity Flex, який складається навпіл. У місці вигину немає ніяких смуг або виділяються частин, як в старих смартфонах подібного формату. Пристрій складається акуратно, тому екран ніяк не зашкодить від постійного розкриття. Компанія обіцяє, що цей механізм буде довговічним.

    Основний екран має діагональ 7,3 дюйма і 2K-дозвіл, по співвідношенню сторін він близький до квадрату – 4,2: 3.

    У складеному стані Galaxy Fold перетворюється в смартфон. На тильній стороні для цього є додатковий 4,6-дюймовий дисплей з HD + дозволом. Він виявився дуже довгим через співвідношення сторін 21: 9, такий формат використовується в кіно.

    Великий дисплей потрібен для роботи відразу в декількох додатках, перегляду кіно та ігор. На ньому можна одночасно запустити месенджер, браузер і ще вистачить місце для фільму. Максимально Galaxy Fold вміє відображати три програми одночасно. Додатковий екран потрібен тільки для простих завдань, коли користуватися великим екраном незручно – дзвонити чи писати повідомлення.

    Galaxy Fold працює на модифікованому Android 9.0, який навчили плавно перемикатися між двома дисплеями. Якщо запустити на маленькому екрані один додаток, то при розкритті воно з’явиться на великому екрані в тому ж стані. Це працює і у зворотний бік.

    У нового пристрою Samsung виявилося відразу 6 камер. Основний модуль має три об’єктива, він працює в розкладеному стані – це така ж камера, як в Galaxy S10. У кутку великого дисплея є ще дві фронтальні камери і ще одна камера є на стороні з маленьким дисплеєм – вони потрібні для Селфі і відеодзвінків.

    Працює гібридний смартфон-планшет на восьмиядерний процесор, який створювався за 7 нм техпроцесу. На додаток до нього йде 12 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4x і 512 ГБ постійної.

    У США він буде продаватися за ціною $ 1980, а в продаж надійде 26 квітня.