У США зростає кількість новонароджених, хворих невідомим захворюванням

    263

    Американські медики зафіксували велику кількість випадків, коли у немовлят випадає кишківник і інші органи. Дана патологія не вивчена, але кількість постраждалих від неї росте щодня.

    Фахівці Центру з контролю і профілактики захворюваності в США вивчають невідому хворобу, яка поширюється серед новонароджених. Повідомляється, що у малюків, яких вона вразила, випадає кишківник або інші органи, що призводить до порушення роботи організму.

    Згідно зі статистикою, в період з 2006 по 2010 роки подібних випадків було 3489 на 8,34 мільйона новонароджених, а ось в період з 2011 по 2015 роки число постраждалих від даного захворювання зросла до 4166 випадків на 9,36 мільйона малюків.

    Примітно, що до гастрошизіі виявилися найбільш схильні діти, матерям яких ледве виповнилося 20 років. Встановлено, що поширюється хвороба в районах з високим рівнем вживання опіоїдів.

    На даний момент не можна однозначно встановити причинно-наслідковий зв’язок. Крім того, аналізовані дані не враховували вживання таких препаратів, як бупренорфін і метадон. Також вчені допускають вплив змішувальних факторів, що впливають як на рівень захворюваності гастрошизисом, так і на вживання опіодів і створюють видимість зв’язку. Майбутні дослідження повинні надати більш точні дані.