Дані з банківських карт клієнтів краде новий вірус на Android

    139

    Смартфони користувачів знаходяться під загрозою нового вірусу на Android. Зараз розробники шукають засоби для його усунення.

    Віруси постійно атакують гаджети сучасної людини. Тепер з’явилася інформація про те, що всі власники смартфонів, які працюють на базі Android, знаходяться під загрозою нового вірусу, який безперешкодно зчитує і краде дані з банківських карт користувачів.

    Фахівці попереджають, що банківський троян DanaBot приходить на смартфони у вигляді спаму. Швидкість поширення вірусу настільки велика, що він вже добрався до пострадянських держав. Повідомляється, що основним принципом його дії є шкідливий код, він поширюється через спам-розсилку електронною поштою. Хакери створюють видимість листів від банків і різних сервісів. Всередині листа міститься заражений файл. Після відкриття документа користувачем хакери отримують доступ для віддаленого управління комп’ютером або смартфоном. Троян дозволяє збирати будь-які дані користувачів, мета зловмисників – банківські картки та рахунки.

    Нагадаємо, що раніше вже був виявлений схожий вірус. Він маскується під офіційне додаток Google Play і дозволяє зловмисникам отримувати доступ, в тому числі – до платіжної системи власника смартфона. «Троянець» отримав назву «GPlayed». Дистанційні права, які за допомогою установки шкідливої програми отримують зловмисники, дають їм доступ до платіжних систем пристрою, повідомлень і дзвінків.