Amazon представила першу в світі смарт-мікрохвильовку. Вона управляється голосом і вміє жартувати

    199

    AmazonКомпанія Amazon представила AmazonBasics Microwave – першу в світі смарт-мікрохвильовку. Вона оснащена голосовим помічником Alexa, розуміє сотні команд користувача і може стати центром «розумного» будинку. 

    Є два способи почати взаємодіяти з пристроєм: сказати «Алекса, підігрій мені томатний суп» або натиснути клавішу «Ask Alexa» і назвати потрібний час, потужність і категорію розігрівається продукту. Спрацюють і такі команди, як «підігрій це трохи» або «потрібно розморозити овочі».

    Цікава особливість пристрою – функція Dash. Вона дозволить власнику завжди бути впевненим в тому, що на вечірній перегляд фільму у нього є попкорн. Якщо запаси добігають кінця, система автоматично замовить на Amazon кілька порцій улюбленої повітряної кукурудзи. Підрахунок залишків ведеться на основі кількості голосових активацій відповідної програми мікрохвильовки. Крім попкорна система може відстежувати запаси і деяких інших продуктів. 

    AmazonВбудована Alexa може розповісти милу жарт, прогноз погоди або зведення актуальних новин, нагадає про найближчі події з календаря, включить музику або навіть замовить таксі. Також за допомогою помічника можна управляти елементами розумного будинку.

    В іншому AmazonBasics Microwave – звичайна мікрохвильова піч. Продажі пристрою почнуться в США 14 листопада, а вартість новинки на Amazon складе 60 доларів.