Крим перетворюється на пустелю

    212

    Екологічна ситуація в окупованому Криму продовжує погіршуватися. 

    Захоплений півострів постав перед новою проблемою – дедалі більша площа солончаків.

    Про це розповіла кримчанка Анастасія Шевчук, яка тільки днями повернулася з півострова. Вона стверджує, що зараз в Криму спостерігаються серйозні проблеми з водою. Після того як півострів залишився без поставок з України, в деяких селах вода просто зникла.

    Як відомо, така ситуація спостерігається, зокрема, в районі Керчі і Армянська. Жінка розповіла, що місцеві жителі відчувають проблеми зі свердловинами і іноді навіть залишають свої будинки через це.

    За словами Анастасії, російська влада вважає, що надра належать державі, тому людям не дають вільно бурити свердловини для своїх городів.

    «Ті, у кого є колодязі або старі свердловини, потихеньку ними користуються, тому вони можуть поливати свої городи. А літо в цьому році незвичайно спекотне, вранці вже + 27-30 градусів. За кримськими прикметами, якщо травень був з хорошими дощами, то урожай буде. Але в цьому році травень був сухий, і все це погіршило ситуацію », – розповіла кримчанка.

    Вона заявила, що з-за ситуації, що склалася на півострові земля тріскається прямо на очах, а площа солончаків стає дедалі більше.

    «Все помідори тепер везуть з Краснодарського краю, тут у нас нічого не росте», – поскаржилася Анастасія.