Вчені з’ясували, яка їжа руйнує пам’ять людини

    540

    Американські вчені з’ясували, що транс-жири мають негативний вплив на пам’ять чоловіків.

    Застосування в багатьох продуктах харчування транс-жирних кислот, або транс-жирів, виробники пояснюють тим, що з їх допомогою поліпшуються смакові якості, текстуру і термін зберігання.

    Однак, вживаючи продукти з транс-жирами, чоловіки старше 45 років і навіть молодше ризикують: їх пам’ять може серйозно погіршитися. Такі висновки були зроблені вченими в ході дослідження.

    Так, в результаті експерименту вони з’ясували, що словниковий запас у чоловіків, в раціоні яких була максимальна кількість транс-жирів, був в середньому на 12 слів менше, ніж у тих, хто взагалі не вживає транс-жири.

    В експерименті брали участь 1 018 чоловіків і жінок, які брали участь в тестах на пам’ять. В середньому чоловіки 45 років і молодше згадували на тестах 86 слів. Але зі збільшенням транс-жирів в раціоні, продуктивність знижувалася приблизно на 0,76 слова.

    В ході досліджень, проведених раніше, було доведено, що транс-жири мають негативний вплив на настрій і поведінку, тобто і на інші аспекти функцій головного мозку.

    Нагадаємо, що в основному транс-жири є в солодощах.