Названі продукти, які виводять зайву рідину з організму

    2113

    Зайва рідина в організмі – причина появи набряків, що негативним чином позначається на самопочутті людини.

    Особливо актуальна ця проблема в літній період.

    Медики назвали продукти, що найбільш активно виводять воду з організму.

    * Чай і кава – одні з кращих натуральних діуретиків. Оптимальна норма – 250 мл кави або 5 чашок чаю протягом доби. Перевищення норми в 200 мл кофеїну надасть негативний вплив на якість сну, а також здоров’я серця і судин.

    * Лимон і його сік повинні бути обов’язково в раціоні, якщо вам необхідно вивести зайву воду з організму. До того ж лимонна вода відновить рівень рН організму.

    * Журавлинний сік є натуральним сечогінним засобом. Заодно з надлишками води виведе з організму токсини.

    * Овес і в сухому вигляді відмінно справляється з проблемами затримки рідини. Оптимальним варіантом буде вівсянка на сніданок, але без цукру.

    * Імбир має відмінний сечогінний ефект, тому входить в багато очисних програм. Рекомендується пити напої саме зі свіжим коренем.

    * До овочів з вираженим сечогінним ефектом відноситься баклажан. Деякі навіть використовують для цього воду, в якій його варили.

    * Дієтологи рекомендують як сечогінний засіб селера: для вживання підійдуть стебла, а також сік. Він виведе воду з організму і поліпшить стан нирок.

    * «Класика» в справі виведення надлишків води з організму – кавун і петрушка. До того ж кавун має антиоксидантну дію, а свіжа петрушка освіжить подих.

    * Чудовими сечогінними властивостями володіє натуральний яблучний оцет, який використовується в приготуванні страв або ж додається в склянку з водою (кілька крапель).