“Все українське принишкло”: відомий поет дав невтішний прогноз по Криму

    100

    Проведений в окупованому Криму за українськими законами чесний референдум все одно показав би результат на користь Росії.

    Про це в інтерв’ю “Апострофу” заявив російський поет Андрій Орлов, відомий під псевдонімом Орлуша.

    За його словами, потрібно визнати, що Україна зазнала в мізках кримчан дуже тяжкої поразки, виявившись не готовою до масованої пропагандистської атаки.

    “Мені шкода, думаю, що навіть чесний, проведений за українськими законами і при будь-яких міжнародних спостерігачів референдум дав би результат на користь Путіна і РФ… Окупація свідомості не менше страшна, ніж анексія території. Людей реально змогли налякати, і вивітрити цей страх буде дуже важко, у багатьох випадках – неможливо”, – сказав поет.

    Орлуша також зазначив, що в Криму сьогодні все українське “притихло, зіщулилося, залякане і забите”, але воно є на кожному кроці.

    “Знаєте, як в дитинстві, на старій парковій лаві колупнешь нову червону фарбу, а під нею – яскравий попередній колір – жовтий, наприклад. Я в останній приїзд в магазинах, на ринку, в кафе говорив з людьми тільки українською (як можу), так у відповідь бачив тільки усмішки, і відповідали всі теж українською, не задумуючись, не соромлячись оточуючих. Навіть моє “дякую” зі смішним для вас московським акцентом викликало масу позитивної реакції”, – розповів він.