Військової техніки різко стало більше, під Радою готуються до гіршого

    380

    У центрі Києва, безпосередньо біля Ради і в Маріїнському парку, різко збільшилася кількість вантажівок і автобусів Нацгвардії

    Як передає кореспондент Politeka, збільшилася і кількість поліцейських. Машини патрульних паркуються навіть на оглядовому майданчику.

    На місце протестів підвезли біотуалети і польову кухню. Мітингувальників годують гарячим супом, хлібом і салом, а також зігрівають гарячим чаєм.

    Силовики перевіряють особисті речі та одяг, а також авто, які в’їжджають в урядовий квартал. У водіїв перевіряють документи, запитують, куди їдуть.

    Додамо, що на даний момент під Радою розбито понад 30 наметів. Під’їзд до Ради по Шовковичній перегороджено КрАЗами.

    Мітингувальників попередили, що сьогодні їх можуть атакувати і вони повинні бути до цього готові. Також людей просять не бити депутатів. Нагадаємо, 17 жовтня учасники протесту атакували парламентарів Олега Барну і Олексія Гончаренка.

    Нагадаємо, масштабний мітинг, участь в якому взяли кілька тисяч осіб із різних регіонів України, почався під Радою 17 жовтня. Основних вимог мітингувальників три: скасування недоторканності народних депутатів, прийняття нового виборчого закону (скасування мажоритарної системи і перехід до відкритих партійних списків), створення антикорупційних судів.

    Дані вимоги вже оформлені в законопроекти і один з організаторів акції нардеп Мустафа Найєм запевняє, що парламенту потрібно від півгодини до 2 годин, щоб їх прийняти і, тим самим, виконати вимоги протестуючих.

    Одним з лідерів акції протесту є екс-президент Грузії і колишній губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі.

    Джерело: Politeka